Most éppen itt vagy:
»
»
»
Gyors vagy tartós fogyás

Gyors vagy tartós fogyás

Gyorsan vagy tartósan szeretnél fogyni? – teszed fel magadnak a kérdést, mielőtt bármi diétába, mozgásba, fogyókúrába belekezdenél. A válasz általában ugyanaz: Jó lenne gyorsan lefogyni, és az tartós is legyen, ugye? A kettő között azonban nem feltétlenül kell választanunk, de érdemes tisztában lenni egy-két ténnyel.

 

Gyors fogyás – Mi a leggyorsabb módszer? 

Leggyorsabban fogyni úgy lehet, ha nem viszünk be energiát a szervezetbe és ha lehet, még fel is használjuk a raktárakat. Ezt hogyan tudjuk megtenni? “Ne egyél és sportolj sokat”. Ezzel csak az a gond, hogy ezt éhezésnek hívják. Éhezés esetén viszont szervezetünk raktározó üzemmódba kapcsol és amint ételez jut, rögtön tartalékolni kezd. Így a leadott kilók kamatostól jönnek vissza. Ez az egyenes út a jojó-effektushoz. Sportolók, modellek, színészeknek, akiknek egy adott alkalomra (pl. fotózásra, versenyre, egy szerepre) kell fogyni, gyakran alkalmazzák. Azonban ez semmiképpen sem a járható út.

Gondolkodtál már valaha azon, a fogyókúrát miért hívják fogyókúrának? A szóban magában benne van a kúra. Vagyis egy olyan dologról beszélünk, amit kúraszerűen kell végezni. Ez benne a csapda, hiszen egy bizonyos ideig alkalmazott diéta nem fog “kikúrálni” az elhízásból, illetve a túlsúlyból. Mégsem érdemes a fogyókúrákat sem elvetni, hiszen nagyon sokan vannak, akik sokfélét kipróbálnak. Sokan rá is találnak valami olyanra, ami követhető, betartható számukra. Ez márpedig egy nagyon fontos része a diétáknak. Hiszen nem vagyunk egyformák. Mások a szokásaink, más az ízlésünk, így ami egyikünknek bejön az a másiknak egyáltalán nem követhető. Ráadásul, ha fogyásról beszélünk, legtöbben a gyors fogyás kulcsát keresik, nem a tartósét. Na erre találjon bárki megoldást!

forever-slim-zsirbonto-gep

Mit fogyasszunk a gyors fogyás érdekében? 

kalóriaszámlálás valójában egy zsákutca. Ugyanis a táplálkozásban a minőség a fontos, és nem a mennyiség. Vannak olyan, manapság már elfogadott alapelvek, amiket érdemes betartanunk, ha tudatosan szeretnénk táplálkozni. Az olyan ételek, amik gyorsan emelik a vércukorszintet, semmiképpen sem kedveznek a fogyásnak. A felesleg, amit a szövetek a szükségleteikre nem vesznek fel, rögtön a zsírba kerül. Ilyenek például a cukrok és a finomított szénhidrátok. Ezeket mindenképpen tiltólistára kell tennünk, ha fogyni szeretnénk.

Milyen további tényezők vannak, melyek befolyásolják a fogyást? A legtöbb esetben ez mindenkinél más, itt jönnek szóba az egyéni különbségek. Hogy áll a hormonrendszerünk? Milyen a pajzsmirigyünk funkciója? A mellékvese le van-e terhelve a sok stressztől, vagy nem? Milyen az anyagcseréd típusa (a szénhidrátokat vagy a zsírokat égeted jobban)? És még számtalan példát lehetne hozni. Ezek sajnos mind-mind befolyásolják azt, hogy milyen ütemben vagyunk képesek fogyni. 

 

A stressz hatása a fogyásra 

stressz olyan tényező, mely mindenkire másképp hat. Van akit a stressz fogyaszt, van, akit hízlal. Persze a stresszel való megküzdés képessége mindenképp javít az állapotunkon, és az elhízás ellen fog dolgozni. Már csak a stresszevés csökkentésével is. Ráadásul itt is érvényesül a jojó-effektus. Ha a stresszhelyzet fogyaszt, akkor a szervezetet hasonló hatás éri, mint a kalóriamegvonás esetén, és a stressz megszűnésével vissza fog jönni, ami lement. Akár tartósan, akár gyorsan akarunk fogyni, megfelelő lazító technikát érdemes bevetni.

 

Gyors fogyás és tartós fogyás esetén is az egészségmegőrzés a fontos! 

A fentiek kis morzsák, de ha belegondolsz, minden terület fokozatos rendezésével nem csak a testsúlyod, hanem az egészségi állapotod is javul. Ez sokkal fontosabb. A testsúly, csak egy jel a sok közül, de a szervezeted harmonikus működése esetén a testsúlyod is rendben lesz.

Ha ugyanis egészséges vagy, tested-lelked harmóniában van, az nem jelenti, hogy ettől nádszál vékony leszel. Pusztán a saját ideális alkatodat fogod elérni. Ha az nem teszik, akkor persze játszhatod a jojózós diétákat, de jobb elfogadni azt, ami van. Érthető lehet azonban, ha egy két helyen mégis zavar a a csúnya zsírpárna. Ekkor helyileg kell a problémát kezelni.

 

Célzott fogyás – Kavitációs zsírbontással! 

Az életkor előrehaladtával a problémás helyen való zsírpárnák tényleges és tartós “lefaragására” gépi vagy műtéti eljárások léteznek melyek a kavitációs zsírbontás vagy a zsírleszívás. Önmagában a diéta, “fogyi bogyi”, edzés azért nem lesz eredményes, mert egyrészt nem célzott, vagyis nem onnan fogysz ahonnan szeretnéd másrészt  csak a zsírsejtjeid méretét csökkentik míg csinálod (a diétát,  szeded a tablettát) de a zsírsejtek számát nem így a visszahízás esélye adott. A műtéti zsírleszívással megegyező eredményű, de fájdalommentes és olcsóbb  módszer a kavitációs zsírbontás.
Lényege, hogy a problémás helyről tartósan tünteti el a zsírt, mert a zsírsejteket szétrobbantja vagyis végre egy módszer ami a zsírsejtek számát csökkenti és mivel a zsírsejtjeink nem szaporodnak a kezelt területen a kezelés végére kevesebb lesz mint előtte vagyis cm-ben mérhető, visszahízás nélküli fogyást eredményez. Így az alkatunk befolyásolható és ez az, ami miatt ez a módszer egy zseniális megoldás. A kavitációs zsírbontás nem mond ellen a modern világban semmilyen természetes életmódnak. Ha nem tudod elfogadni magad, az is a harmónia zavara, így megvan az alakformálásnak is a létjogosultsága, ha azt valóban alakformálás, és nem általános fogyás céljából alkalmazod.

SzepitoGepek.hu

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés