Most éppen itt vagy:
»
»
»
Mi tehetsz narancsbőr ellen?

Mi tehetsz narancsbőr ellen?

Ha a női lapokat, vagy a szépészeti tanácsadó site-okat olvasod, megismerkedhetsz a narancsbőr okaival a helytelen táplálkozásból adódó zsírfelhalmozódástól, a méreganyag lerakódáson át a dehidratációig. Noha ezeknek valóban van szerepük a narancsbőr állapotának súlyosbításában, azonban messze nem ezek a narancsbőr legfőbb okai.

A baj az, hogy ezeknek a súlyosbító okoknak tulajdonítanak túl nagy jelentőséget, de a narancsbőr valódi okairól mélyen hallgat mindenki. Éppen ezért eshetsz könnyen abba a hiába, hogy kipróbálod a női site-ok  házi csodapraktikáit, mégsem azt az eredményt kapod, amire vágsz. Ekkor következik az elkeseredés, majd feladod a narancsbőr elleni küzdelmet mondván, hogy Neked már úgysem lesz soha sima a combod vagy a popsid. Ne ess kétségbe! A narancsbőr kezelhető. Méghozzá eredményesen! Csak valószínűleg nem azokat az okokat kezelted, melyek a narancsbőr kialakulásának alapvető okai.

A valódi probléma a kötőszövet szerkezetében keresendő, amely nemek szerint igen eltérő. A nők bőrének lazább és eltérő szerkezetű kötőszöveti hálózata a narancsbőr kialakulásának legfőbb oka. Tehát alapvetően a női bőr kötőszöveti szerkezetében keresendő a probléma gyökere. Azonban fontos kiemelni, hogy a kötőszövet állapotát nem csak a nem, hanem más egyéb tényezők is meghatározzák. Ezekről azonban alapjában véve nem tehetsz. Nézzük akkor ezeket a további tényezőket!

 

Öröklött hajlam, avagy az a fránya genetika

Talán nem is kell magyarázni, de önmagában nem csak a női nem, ami hajlamosít a narancsbőrre. Férfiakon is kialakulhat és persze nőkön is változó a megjelenése. Ezen különbségek egyértelmű oka a genetika, ugyanis génjeink még a kötőszöveti szerkezetet is meghatározzák. A narancsbőr kialakulását tehát öröklött tulajdonságok is befolyásolják. És hát valljuk be, arról nem igazán tehetünk, ha laza kötőszövetet öröklünk felmenőinktől. Ha körbenézünk családi körben, pontosan fel tudjuk mérni, mi vár ránk! Ha a narancsbőr a családban jelentős problémát okoz a női családtagoknak, sajnos nagyon kicsi az esélye, hogy bennünket el fog kerülni a lazább kötőszöveti szerkezetből adódó narancsbőr problémája.
Ez persze nem adhat felmentést a többi tényező figyelembevételével szemben. Esetenként azonban el kell fogadnunk, hogy öröklött genetikánk miatt valamelyest hátrányból indulunk a narancsbőr elleni küzdelemben. Mivel ez esetben a hajlam a fő tényező és a súlyosbodás is hamarabb várható, így már kezdeti stádiumban érdemes elkezdeni a narancsbőr kezelést. Ha nem kezded el időben a kezelését, akkor utána már sokkal nehezebben fogod tudni eltüntetni. Ilyenkor már csak külső kezelések jöhetnek szóba.

 

Terhesség – Öröm a családnak, probléma a bőrnek

Az új családtag érkezése hatalmas boldogság egy nő életében, viszont a baba kihordása jelentős változásokat hoz egy női testben. Jelentős hormonális hatások érik a szervezetet és bizony a bőrt is. A has megnövekedés és összehúzódása mellett, a csípő és a comb bőre is megnyúlik, majd összehúzódik, hiszen ott a zsír mennyisége is nő, majd csökken. Minél több kihordott terhességen vagy túl, annál nagyobb a hajlam a narancsbőr kialakulására.Nem mellesleg a has bőrének megnyúlása is probléma, azonban ezt a narancsbőrre alkalmazott módszerekkel szintén javítani lehet.

szepitogepek-narancsbor-ellen

Hízás-fogyás avagy a jojó szindróma

Sokan kerülnek bele a jojó effektus csapdájába életük során. A hízás-fogyás váltakozása nem csak az anyagcserénket emészti fel. Bőrünk megnyúlásában is szerepe van, ráadásul az összehúzódásról nem gondoskodnak olyan mechanizmusok, melyek a terhességet követően viszont jelen vannak. Épp ezért a kötőszöveti rostok rongálása, nyújtása kedvez annak, hogy azok megnyúljanak. Ezáltal pedig kevesebb tartást adnak a bőr zsírsejtjeinek kitüremkedése ellen.

Életkorod növekedése, bőröd hanyatlása

A kor előrehaladtával bőrünk ráncosodik. Ez evidens, viszont azt sokan nem tudják, hogy ez a folyamat már 30 éves korban elkezdődik, mégpedig a bőr kötőszöveti rostjainak fokozatos és folyamatos vesztése által. Ez a folyamat nem csak a bőr megereszkedéséhez és ráncosodásához vezet el, hanem bizony sokkal hamarabb üti fel a fejét a narancsbőr is.
Hiszen itt a bőr azon kötőszöveti rostjainak fokozatos vesztéséről beszélünk, melyek a női mivoltodból eleve lazábbak. Tehát az évek múlása csak még jobban súlyosbítja a laza kötőszöveted problémáját. Sajnos az idő kerekét nem tudjuk visszafordítani, de a kollagénrostok termelődése stimulálható!

 

Narancsbőr ellen mi hat és mi nem?

Amint láthatod a narancsbőr több együttes tényező eredményeként alakul ki egy hosszú folyamat során. Ezáltal kezelése is egy komplex megoldásért kiált. Hiszen már tudjuk, valaminek az újjáépítése mindig időt igényel. Így ne várjuk, hogy két nap alatt meg fogjuk tudni oldani a narancsbőr problémát. Ha tartós és valóban látványos eredményt akarsz elérni, akkor a narancsbőr valódi okát kell kezelned. Az oki megoldás a kötőszövet erősítésében, összehúzásában rejlik. A kötőszövetet sajnos házi praktikákkal, krémekkel, váltózuhannyal, masszázzsal stb. nem tudod erősíteni, megújítani, ugyanis a kötőszövet megújítását célzó bőrfeszesítő krémek, gélek hatóanyagainak nagy része le sem jut a bőr mély kötőszöveti rétegébe. Ez igaz mind az otthoni és bolti kenceficékre, sőt a kozmetikai szalonokban alkalmazott drágább készítményekre is. A hatásban lehet különbség, de minden esetben csak felületes és átmeneti hatást fejtenek ki, többnyire a keringés fokozásával és a bőr víztartalmának növelésével.

A masszázs alapú módszerekkel szintén nem fogsz tudni tartós hatást elérni.  Az izmok tónusának növelésével rövid időn belül egy feszesebb érzetet keltenek, de sajnos a bőr állapotára közvetlenül ezek a módszerek sem képesek hatni. Az előbb említett hatóanyagoknak (krémek, gélek) masszázzsal nagyobb hányada kerül a bőrbe, de a bőr szerkezeténél fogva mélyebbre ezek sem hatolnak le.

 

A bőr pórusainak megnyitásával, illetve az elektromos vezetésnél fogva a mezoterápia, a régebbi, fejletlenebb rádiófrekvenciás és a galván alapú eszközök, már képesek mélyebbre juttatni hatóanyagokat. Így ezeknek a bőr mélyére juttatott hatóanyagoknak a hatása már tartósabb. Ez egyaránt igaz az otthoni és a szépészeti szalonokban alkalmazott eszközökre, gépekre is. Az eszközökkel bejuttatott hatóanyagok a bőr mélyére jutva fokozzák a keringést, támogatják a méregtelenítő folyamatokat. Azonban ezeknek a kezelési módoknak sem kollagén feszesítő, sem pedig kollagén termelődését stimuláló hatásuk nincs. Ennek pedig a bőrfeszesítés alapja kellene, hogy legyen.

narancsbor-ellen-szepito-gepek

Narancsbőr ellen kollagén megújítás?

A laza kötőszövetedre kollagénmegújítást stimuláló eljárással fogsz tudni hatást gyakorolni, amit viszont csak gépi eszközökkel lehet elérni. A valódi eredmény eléréséhez azért van szükség mélyre ható gépi kezelésre, mert a kollagén és elasztin termelő sejteket a bőr mélyebb részében csak kétféle módon tudjuk stimulálni. Hővel vagy sérülés okozásával. Ezeket használják egy szépészeti centrumban- vagy orvosi esztétikai gépi kezelések esetén is. Az egyik technológia mely hővel stimulál az a rádiófrekvencia a másik, ami sérülés okozásával az a HIFU.

A kollagén megújítására legrégebben alkalmazott – ebből kifolyólag valóban biztonságos és bevált – módszer a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés. Elsőre felkaphatod erre a szóra a fejed. Általában valóban ezzel a szóval írják le azt a technológiát, amivel eredményesen léphetsz fel a narancsbőr valódi oka ellen. A rádiófrekvencia hőt juttat a bőr kötőszöveti rostjainak rétegébe, és ez a többszöri hőhatás készteti a kollagéntermelő sejteket arra, hogy újra kollagént termeljenek. Így a megnyúlt kötőszöveti rostok újra erőssé válnak.

A HIFU sokkal fiatalabb, de mivel hatása égésen alapul, és a szövődmények lehetősége sokkal nagyobb, így a HIFU esetén mindenképp professzionális kezelőszemélyzet jelenléte javasolt. Narancsbőr kezelésére a HIFU-t épp ezért nem is alkalmazzák, annak inkább a ránctalanító kezelésekben van szerepe. A megoldást tehát a rádiófrekvenciás kezelésektől várhatjuk.

Narancsbőr ellen célzottan a problémára hatva!

Rádiófrekvenciás gépi kezelést szalonokban vagy otthoni használatra kifejlesztett készülékkel tudsz végezni. Egy terület kezelésére egy kúra szükséges, ami átlagban 10-15 kezelésből áll. A szalonokban egy terület egyszeri kezelése kb. 12.000 – 25.000 Ft, tehát egy kúra elvégzése akár 120.000 – 250.000 Ft-ba is kerülhet. Ráadásul általában nem csak egy területet érint a narancsbőr, hiszen ha csak a comb belső és külső részét számolod már az két terület, a popsiról pedig még nem is beszéltünk. Mindemellett a narancsbőr a kor előrehaladtával újra és újra felütheti a fejét. Így ha a későbbiekre is gondolni szeretnél, érdemes egy otthoni narancsbőr elleni készülékbe fektetned. Ez hónapok, vagy akár évek múlva is segítő társad legyen a narancsbőr elleni harcban. Ilyen otthoni használatra fejlesztették ki a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készüléket, ami nem csak a kötőszöveti rostokat erősíti meg, de a korábban említett másodlagos tényezők egy részét is megcélozza.

 

A titok nyitja a narancsbőr ellen

A Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készülék titka a rádiófrekvenciás kötőszöveti tartórost feszesítésében és a zsírsejtek anyagcseréjének fokozásában rejlik. Emellett ultrahangos, vibrációs masszázs, illetve LED terápia alkalmazásával javítja a szöveti keringést és segíti a méreganyagok távozását a szervezetből. Kúraszerű használatával megerősítheted a bőr rostszerkezetét, ami látványos hatással lesz bőröd narancsbőrös területeinek állapotára.  Mivel a Forever Beauty 4TECH narancsbőr elleni készüléket otthoni használatra fejlesztették ki ezért nem kell szépségszalonokba járnod, hanem amikor időd engedi, akár este tv nézés közben is elvégezheted a kezelést. Ha idővel a narancsbőr újra megjelenne a fenekeden vagy a combodon, akkor bármikor újra és újra előveheted, hogy még idejében felvehesd a harcot ellene. A kötőszöveted ugyanis folyamatos átépülésen megy keresztül, így ha szeretnéd megőrizni bőröd állapotát akkor érdemes időnként egy-egy bőrfeszesítő kúrát elvégezni.

 

SzépítőGépek.hu

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés