Most éppen itt vagy:
»
»
»
Negatív kalóriás ételek – a fogyás nagyágyúi

Negatív kalóriás ételek – a fogyás nagyágyúi

Ha a cím megnyerte tetszésedet, akkor tényleg működik a figyelemfelkeltő hatása! Pedig mekkora baromság! A negatív kalóriás étel elvileg azt jelentené, hogy több kalóriát éget el, mint amennyit tartalmaz. Először is tisztázzuk. Az „étel” szép ősi magyar szó, amiben az „élet” van elrejtve, vagyis étel = „életet adó”. Jelen esetben úgyis mondhatnánk, energiát adó, hiszen az biztosítja számunkra az életet.

Az ételeket azért esszük, hogy energiát vigyünk be szervezetünkbe

Ha egy étel nem visz be energiát, hanem elvon, akkor az definíciószerűen nem étel. Így például vízzel is megtölthetjük a gyomrunkat, sőt ha az hideg, akkor még tényleges kalóriát is elvon (erre még visszatérek). Hogy ne intézzük el ennyivel, vesézzük ki egy kicsit jobban a dolgot.

Az ételek szervezetünk számára hőt adnak. Ennek a mértékegysége a kalória, vagy kilokalória. Egy kilokalória egy liter víz 1 Celsius fokkal való emelésére elég. Az ételek által biztosított hőnek, vagy energiának a mértéke tehát a kilokalória, amit a köznyelvben csak kalóriának nevezünk. A szénhidrátok és a fehérjék durván hasonló, míg a zsírok hozzájuk képest kétszer akkora mennyiségű energiát képesek szolgáltatni.

Ahhoz, hogy az ételeket megemésszük, energiát kell felhasználni

Ezt hívjuk az ételek termikus hatásának, ami nagy átlagban az ételek által biztosított energia 10%-a. Ez az energia az emésztésre, a felszívódásra, a lebontásra, illetve a melléktermékek feldolgozására, kiürítésére fordítódik. A zsírok termikus hatása a legkisebb, az általuk bevitt energia pusztán 3%-a. Vagyis ha zsírból viszünk be 100 Kcal energiát, csak 3 Kcal használódik a fenti folyamatokra. A magas rosttartalmú zöldségek és gyümölcsök termikus hatása 20% körül van, míg a fehérjéké a 30%-ot is elérheti. De könyörgöm, ha negatív kalóriás ételről beszélünk, akkor ennek az értéknek 100% felett kellene lennie. Ráadásul nagyon éhesek lennénk  tőle.  Akkor meg egyszerűbb, ha nem eszünk.

A képet az is árnyalja, hogy különböző testfelépítésű emberek, különbözőképpen dolgozzák fel a tápanyagokat. A nagyobb izomtömeggel rendelkező emberek több kalóriát égetnek el a tápanyagok feldolgozása során, míg a nagyobb testzsír aránnyal rendelkezők kevesebbet.

Akkor mi az igazság?

Az igazság a zsíron odaát van. A termikus hatást nem lehet önmagában szemlélni. A rostok például emészthetetlen ételösszetevők. Bélmozgást okoznak, tehát energiát használnak fel, ellenben nem valódi ételek. Viszont vizet tartanak a bélben, javítják az emésztést, serkentik a bélmozgást, és paradox módon lassítják a felszívódást. Ez utóbbi az egyik kulcs. Energiaraktározásra (vagyis hízásra) ugyanis a kiugró vércukor szintek serkentik a szervezetet. Ezt a cukrok, üdítők, fehérkenyerek, fehér liszt, fehér rizs (fehér mérgek) nagyon jól csinálják. Ezek elkerülése elsődleges fontosságú, ugyanúgy, ahogy felszívódásuk lassítása is.

A bevezetőben a hideg vizet is említettem, mint valóban negatív kalóriás ételt, ami nem étel. A hideg víz azonban, megzavarja a gyomor működését, rontja a záróizmok funkcióját stb. Ha valaki ezzel akarna fogyni, több kárt tesz, mint hasznot.

A másik fontosabb szempont az anyagcsere fokozása

Amit a szervezet a bevitt kalóriáktól függetlenül szabályoz, és számos hormonális, pszichés, mozgással összefüggő összetevője van. Mestermirigye egyébként a pajzsmirigy, de ő csak egy szolga a gépezetben. Ennek részletei messze túlmutatnak témánkon, mégis rámutat egy fontos tényre. Ne dőljünk be rögtön a legújabb csodadiétáknak, fogyasztószereknek, negatív kalóriás ételeknek! Ha túlsúlyunk van, akkor a szervezet egyensúlya megbomlott. Sanszos, hogy tele vagyunk mérgekkel és irritáló összetevőkkel is.

Ezt az egyensúlyt pedig egy oldalról nem fogjuk visszaállítani, legfeljebb még jobban megzavarjuk. Inkább koncentráljuk, a helyes étkezésre. Kerüljük a magas vércukor ingadozást okozó finomított szénhidrátokat, együnk sok rostot, lúgosítsunk, iktassuk ki az irritációt okozó ételeket, méregtelenítsünk, mozogjunk megfelelően, és keressük meg, mit akarunk eltakarni azzal a zsírpárnával, vagy mitől védjük vele magunkat!

Tuti tipp a makacs zsírpárnák eltüntetésére!

Nem ördögtől való, ha professzionális gépi kozmetikai kezelést is bevetünk a fogyás érdekében. Ilyen a  kavitációs zsírbontó kezelés, ami célzott, jojó-effektus nélküli alakformálást biztosít. A kavitációs zsírbontás többek között azért népszerű, mert helyi zsírbontást végez, tehát pontosan onnan fogyaszt, ahol használjuk. Így könnyen eltüntethetjük a zavaró zsírpárnákat a combról, hasról, fenékről, karról, csípőről, ám elkerülhetjük a mellméret csökkenését vagy az arcbőr megnyúlását, amely a fogyókúrák gyakori  velejárója.

Forever Slim az elfoglalt nőknek

Szerencsére a kozmetikákban óriási sikerrel alkalmazott kavitációs zsírbontó kezeléseket saját otthonunkban, magunknak végezhetjük el az egyedülálló Forever Slim otthoni készülékkel, amivel az utóbbi 4 évben már több ezer magyar nőnek és férfinak – köztük számos hírességnek és újságírónak – látványosan és tartósan sikerült lefogynia! Ha Ön is centiméterekben is mérhető eredményre vágyik, akkor próbálja ki a Forever Slimet!

A Babaindex olvasói most 9.500 Ft kedvezménnyel vásárolhatják meg a Forever Slim ultrahangos zsírbontó készüléket. Tovább a kuponra>>
Dr. Gulyás Tamás
www.vitaminsziget.com

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés