Most éppen itt vagy:
»
»
»
Vizesedés terhesség alatt

Vizesedés terhesség alatt

Terhesség alatt sok kismama tapasztalja meg testének vizesedését. Ez önmagában nem jelent problémát. Amennyiben a súlygyarapodás a terhesség alatt 15 kg feletti, akkor lehet kórosnak ítélni.

A vizesedés egy hormonális reakció, hiszem a kismama teste és tudata befogadásra és megtartásra törekszik. A női hormonok is működésbe lépnek és elkezdik befogadni és megtartani a vizet. Mindez azért történik, mert jóval több vízre van szüksége a szerzetnek, hogy a baba egészségesen fejlődhessen.

Az, hogy a vizesedés milyen mértékű, függhet a genetikai kódoktól is. Van, aki hajlamosabb a vizesedésre és van, aki nem. Azoknál, akik hajlamosak a vizesedésre sok problémát jelent, hiszen nagymértékű vízvisszatartásról van szó. A túlzott vizesedés súlyosan terheli a szívet és a tüdő munkáját, valamint ínhüvelygyulladást és alagútszindrómát is okozhat.

Mit tehetünk a vizesedés ellen?

Amire elsősorban figyelni kell, hogy a szervezet ne csak megtartsa, hanem ürítse is a vizet. 3-5 liter folyadékbevitellel elérhetjük a vese állandó mozgását, így a szervezet üríteni fogja a vizet. A 3-5 liter folyadék nagy részének víznek kell lenni. Ajánlott csökkenteni a só fogyasztását is, valamint aki hajlamos a terhességi cukorra az cukordiétával is csökkentheti a vizesedést. A nyirokmasszázs is hatékony, mert segítségével felgyorsul a nyirokkeringés, megszabadítva a szervezetet a felesleges víztől. Tudatos táplálkozással is segíthetjük a felesleges víz kiürülését. Ilyen például:

  • főtt burgonya
  • lestyán
  • uborka
  • barna rizs
  • petrezselyem

És a legfontosabb, hogy a lábak felpolcolása, ami segítségével a víz visszakerül a keringésbe, így a vese könnyebben kitudja választani.

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés