Most éppen itt vagy:
»
»
»
Otthoni légzésfigyelők

Otthoni légzésfigyelők

A légzés is, mint megfigyelhető folyamat, mozgás, ez a légzőmozgás, – ami egyféle vegetatív, nem akaratlagos mozgása a csecsemőnek, – melynek az érzékelésére az otthoni légzésfigyelők alkalmasak, – úgy, – hogy a gyártók a készülékekbe egy érzékenység beállításán alapuló szűrőt építenek, mely kiszűri az erőteljes, akaratlagos fizikai mozgásokat,- és a légzőmozgás okozta legkisebb nyomásváltozások érzékelésére koncentrál. Mivel ez a légzőmozgás rendkívül gyenge, így ezeknek a készülékeknek nagyon érzékenynek is kell lenniük, hogy ezeket az apró változásokat érzékelni tudják.

Légzésfigyelő otthoni használatra

Fontos kijelenteni, hogy ezek a készülékek egészséges gyermekek számára, elsősorban otthoni használatra készülnek, így esetleges fejlődési rendellenességgel rendelkező babák esetén mindig célszerű a kezelőorvos véleményét kikérni. Az otthoni használatú légzésfigyelő készülékek – típustól függetlenül – minden esetben a csecsemő légzőmozgása keltette nyomásváltozást figyelik és érzékelik, és ennek 20 másodperces kimaradása esetén riasztják a szülőt, akinek szükség esetén lehetősége nyílik életmentő beavatkozásra.

Fontos a légzésfigyelő helyes elhelyezése

A készülékek apró külső rezgések vagy mozgások érzékelésére is képesek lehetnek – ez szinte az összes típus használati útmutatójában szerepel – ezért fontos a készülékek helyes elhelyezése és beállítása. Helyes beüzemelés és beállítás mellett a téves riasztások esélye szinte teljesen kiküszöbölhető, illetve minimálisra csökkenthető. Egyet ezért tudni kell: a gyermek légzőmozgása keltette nyomásváltozás a mellkas és a has emelkedésével és süllyedésével keletkezik, így ha a baba oldalt fekszik, vagy a szülő szándékosan oldalt fekteti, vagy esetleg oly „divatosan” kitámasztja, ez téves riasztáshoz vezethet, hiszen a készülék ilyenkor nem érzékel.

Egy meglepő adat: manapság hazánkban a szülők nagyobb arányban használnak légzésfigyelő készüléket, mint számos nyugat-európai országban.

Angelcare® légzésfigyelők

A kanadai Angelcare® 2004-ig orvostechnikai kategóriában is gyártotta termékeit az EU-ba, ekkorra egységesedett az ezzel kapcsolatos szakmai álláspont, és azóta ez a gyártók számára nem kötelező érvényű. Mindezek ellenére e készülékeket hazánkban is több mint 25 kórház kipróbálta és ajánlja. Jelenleg a világon az Angelcare® az „első számú” légzésfigyelő gyártó, melynek alapjául az amazon.com nemzetközi internetes felmérés, és a több mint 52 ország eladási adatai szolgálnak.

Az Angelcare® készülékek esetén – sok más modellel ellentétben – működés közbeni hang illetve fényjelzésük a gyermek tényleges légzőmozgása keltett érzékelést jelzik, nem pedig csak egy jelképes visszajelzést adnak arról, hogy a készülék bekapcsolt állapotban van. Az Angelcare® bébiőrzővel kombinált modelljei segítségével a szülő a lakás vagy ház bármely részén hallhatja a gyermek légzésének az ütemét és egy esetleges riasztást, illetve az AC401 modellnél a digitális kijelzőn látható is ez a légzőmozgás ütem. Amikor pedig már nincs szükség légzésfigyelőre, ezek a kombi modellek önmagukban, babaőrzőként is évekig tovább használhatóak. A legújabb csúcsmodellel pedig már láthatja is babáját. Az AC1100 típusú video légzésfigyelő és kétirányú babaőrző a kompromisszumok nélküli babafigyelő, mellyel nézheti, hallhatja, válaszolhat a babának, valamint a nyugalmat érintéssel irányíthatja.

Jelenleg az összes Angelcare® modell a káros elektroszmog kibocsátás vizsgálatában a német ÖKO-Test által a legjobb „SEHR GUT” besorolással rendelkezik. Az Angelcare® forgalmazói a világon mára már mindenhol büszkén reklámozzák, hogy a készülékeik elektromos és mágneses sugárzástól mentesek, minimális elektroszmogot bocsátanak ki, (ellentétben néhány digitális technológiával, mint pl. a DECT készülékek) hangra bekapcsoló üzemmódjuk, és kikapcsolható hatótávolság funkciójuk mind a gyermekek biztonságát hivatottak szolgálni. Az Angelcare® magyarországi forgalmazója 2009-től minden megvásárolt légzésfigyelőhöz ingyenes újraélesztő oktatást is biztosít.

A mobil légzésfigyelőkről itt olvashat. >>>

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés