Most éppen itt vagy:
»
»
»
Hasznos tanácsok etetőszék vásárláshoz

Hasznos tanácsok etetőszék vásárláshoz

Amikor gyermekünk már önállóan, magabiztosan tud ülni, elkezdhetünk gondolkozni a megfelelő etetőszék kiválasztásán. Hatalmas a termékpaletta, egy bababoltba betérve, vagy webáruházban nézelődve könnyen elbizonytalanodhatunk, melyiket is válasszuk. Az alábbi ötletekkel segítünk megtalálni a megfelelő etetőszéket.

Mi alapján válasszak?

  • Hol fogjuk használni a széket? Fontos szempont, hiszen alapvetően meghatározza, hogy milyen típusú széket vásároljunk. Ha tágas hely áll rendelkezésünkre választhatunk nagyobb, több funkciós széket. Míg kisebb hely esetén fontos a méret, és a könnyen összecsukható, jól tárolható változat az ajánlott. Az asztalra szerelhető etetőszék helytakarékos, és jól jön, ha sokat utaztok. Használat előtt ellenőrizzük az asztal teherbírását, és csak biztosan ülő babát szabad beleültetni, 15 kg-os súlyhatárig.
  • Mennyi idős gyermeknek vásároljuk? Már a csecsemők számára is vásárolhatunk etetőszéket, biztonságosan elhelyezhetjük benne, általában szívesen nézelődnek belőle. Nagyon fontos, hogy amíg nem tud biztonságosan ülni, kizárólag dönthető támlájú széket használjunk. Érdemes olyan típust választani, ami nagyobb életkorban is használható. Praktikus kiegészítő lehet a szűkítőbetét, melynek használatával biztonságossá és kényelmessé tehető az etetőszék.
  • Mennyi ideig fogjuk használni? Ha hosszabb időre tervezzük, illetve több gyereknél szeretnénk használni, olyan modellt válasszunk, ami a csecsemőtől a nagyobb gyerekig megfelelő. Ezt olyan praktikus funkciók segítik, mint pl. állíthatjuk a tálca gyermektől való távolságát, vagy az ülőrész és a lábtartó magasságát.
  • Milyen anyagból készüljön? A műanyag etetőszék könnyebben mozgatható, legtöbbjük állítható magasságú, és a párnázott ülőrész kényelmes a baba számára. A fa etetőszékek közül van olyan, amit kisszékké és kisasztallá alakíthatunk, így később is használható gyermekünk számára. Itt is találunk olyan modellt, amelynek állítható az ülőfelület és a lábtartó magassága, de a háttámla pozíciója nem állítható, így csak biztonságosan ülő gyermeknek ajánlott. Műanyag vagy textil ülőkebetéttel ez a szék is kényelmessé tehető.
  • Fontos a biztonság! A biztonsági öv már a székeknél is alapkövetelmény, válasszunk legalább 3 pontos biztonsági övvel felszerelt típust. Ha kerekkel rendelkezik a szék, mindig rögzítsük, ha a baba benne ül, mert könnyen elgurulhat, felborulhat.

Praktikus szempontok

Az állítható magassággal könnyen az asztalhoz igazíthatjuk, vagy a számunkra legmegfelelőbb magasságba állíthatjuk. Fontos a baba kényelme, a puha ülőke is. Találhatunk hintafunkcióval rendelkező típust is, ahol étkezés után pihenhet, ringatózhat a baba, és anyuka is nyugodtan befejezheti az ebédjét.

Az etetőszék tálcája remek lehetőséget nyújt játékhoz, rajzoláshoz, és szerencsére könnyen tisztítható is. A levehető tálca előnye, hogy később a babát odatolhatjuk a családi asztalhoz, és részt vehet a közös étkezésben. A duplatálcás etetőszék megkönnyíti a dolgunkat, étkezés után amíg a felsőt elmossuk, addig az alsón folytatódhat a játék.

Egy jól megválasztott, a növekvő gyermek igényeit követő és megfelelő minőségű etetőszék hosszú éveken át kiszolgálja a gyermeket, sőt még a kistestvéreket is. Bármennyire is biztonságos a szék, egy izgő-mozgó csemete könnyen felbillentheti, ezért soha ne hagyjuk felügyelet nélkül gyermekünket az etetőszékben!

 

Grósz Magdolna

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés