Most éppen itt vagy:
»
»
»
Babaruha turkálóból, börzéről, internetről

Babaruha turkálóból, börzéről, internetről

Tény és való, hogy a gyerekek úgy nőnek, mint a gomba, ezért rengeteg ruhára van szükségük. De mit tegyen az anyuka, ha nem akar súlyos összegeket otthagyni a pénztárnál?

Sajnos az új, sosem használt babaruhákért igen borsos árat kérnek el az üzletekben, úgyhogy ha inkább szerényebb összegből szeretnénk megoldani a babakelengye megvásárlását vagy a későbbiekben a folyamatos ruhautánpótlást, akkor érdemes szétnézni az interneten, vagy a turkálók, börzék kínálatát szemügyre venni. Ezeken a helyeken ugyanis töredékárért juthatunk olyan kincsekhez, amik kevéssé használtak (eredeti gazdája ugyanis roppant hamar kinőtte őket), ezért még teljes mértékben megfelelő minőségűek.

Babaruha turkálóból

Nemcsak a fővárosban, hanem az ország egész területén számos turkáló létezik, amik közül van kifejezetten babaruha, gyerekruha turkáló is. Fedezzük fel, hogy a környékünkön hol vannak ilyen turkálók, és azokba érdemes többször is betérni, főleg árucserénél bukkanhatunk igazán klassz ruhadarabokra, sőt, az is előfordulhat, hogy olyan ruhácskát halászunk elő, amin még az eredeti címke is szerepel.

Napjainkban nagy a turkálók közötti verseny, így szerencsére a legtöbb használt ruha bolt igényesen van kialakítva. Nincs miért aggódni, a főleg Nyugat-Európából és USA-ból származó ruhákat egyenként nézik át, hogy megfelelnek-e a minőségi követelményeknek, majd kimossák, fertőtlenítik, kivasalják, vállfára rakják, kategorizálják, és néhol még szín szerint is rendezik, hogy a vásárlónak ne kelljen túl sok időt és energiát áldoznia arra, hogy az egész állományt átvizsgálja. Fáradhatatlan keresgélésünk gyümölcse pedig jó minőségű, márkás, ugyanakkor olcsó babaruhák lesznek.

Turkálóba azonban nemcsak a spórolás miatt érdemes járni, hanem azért is, mert kimondottan trendi. Itt ugyanis olyan egyedi ruhadarabokat találhatunk, amik biztosan nem jönnek majd szembe a játszótéren. Ha pedig valaki ráérez a turkálás ízére, akkor élvezetes felfedezésnek fogja majd fel, sőt, egyfajta kikapcsolódásként. Ezt bizonyítja, hogy nem egy dúsgazdag híresség jár sűrűn turkálóba, és ott szerzi be a babaruhák egy részét – náluk az ok egész biztosan nem anyagi eredetű.

Babaruha börzéről

Használt ruhához azonban nemcsak másik országból juthatunk. Számos olyan magyar anyuka van, aki szeretne megszabadulni a kinőtt babaruháktól, ezért rendeznek babaruha börzéket, ahol egyenesen a felhasználótól vehetjük meg a holmikat, és még akár alkudhatunk is! Bababörzét lehet kicsiben is szervezni garage sale formájában, úgy, hogy csak a környéken lakók tudnak róla, vagy nagyszabású is lehet, például művelődési házakban. A börzében az a jó, hogy az anyukák csak kifogástalan állapotú ruhákat bocsátanak közszemlére, és ezt elvárják a többiektől is. Ha szerencsénk van, akkor a börzéről akár egy kisebb zsák ruhával térhetünk haza, mindezt minimális pénzráfordítással.

Babaruha az internetről

Ha úgy vagyunk vele, hogy nem szívesen tennénk ki a lábunkat otthonról, vagy esetleg irtózunk a tömegtől, és a vadászszellem sem dúl épp bennünk, akkor hagyjuk a turkálókat és börzéket, nekünk az internetes vásárlást találták ki! Számtalan olyan aukciós portál vagy webáruház létezik, ahol kifejezetten olcsó, de jó minőségű használt babaruhákat vásárolhatunk pár kattintással. Ha rátaláltunk 1-2 ilyen kedvenc portálra, akkor érdemes elmenteni ezeket a könyvjelzőkbe, vagy némelyiknél még értesítést is kérhetünk arról, ha bálabontás/feltöltés történik. Online vásárlásnál azonban mindenképp győződjünk meg az eladó megbízhatóságáról, és csak azután menjünk bele az üzletbe.

Babaruha körforgás

Persze időnként vehetünk vadonatúj ruhákat is szemünk fényének – ha szemfülesek vagyunk és figyeljük az akciókat, akkor szintén jutányos áron juthatunk hozzá egy-egy bájos ruhácskához. Ezt akár finanszírozhatjuk abból, hogy a régi, kinőtt ruhákat eladjuk mi is az interneten vagy valamelyik börzén, így mindenki jól jár!

Kató Iringó

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés