Most éppen itt vagy:
»
»
»
Mit adjak a babára úszáshoz és úszás utánra?

Mit adjak a babára úszáshoz és úszás utánra?

  • úszósapka: Használatát nem javasoljuk. Úszósapkát csak 1-2 helyen kérnek, de használatának semmiféle emberi, higiéniai oka nincs, az ÁNTSZ sem írja elő.  Ha mégis szükséges, lehetőség szerint válasszunk textil úszósapkát, amit könnyebben rá tudunk adni a babára. Az úszósapkát nehézkes felhúzni a baba fejére, ami veszélyes is lehet, mert a nyaki izmok még nagyon sérülékenyek.
  • úszópelenka: ebből létezik eldobható változat és olyan is, ami mosható.
  • baba úszódressz vagy úszónadrág: ezek közül már kaphatóak nagyon modernek is, amik rejtett vízálló réteggel rendelkeznek, valamint megakadályozzák a szivárgást a comboknál és a deréknál, így nem szükséges alá úszópelenka.
  • egy jó nedvszívó, pihe-puha törölköző, lehetőleg kapucnival
  • magunknak: fürdőruha, úszószemüveg, papucs, törölköző
  • ennivaló-innivaló

Babaúszás után

Ha kellőképpen kilubickoltuk magunkat, akkor eljött az ideje, hogy hazamenjünk. Amint az uszodából kitesszük a lábunkat, a legtöbb szülő szájából télvíz idején elhangzik a következő mondat: „Úristen, nehogy megfázzon a gyerek a hazafele úton”. A szülői aggódás esetenként odáig fajulhat, hogy a babát olyannyira beöltöztetik, hogy mozdulni nem bír, és úgy néz ki, mint egy kis hóember. Ne essünk ebbe a hibába, mert így az lesz a végeredmény, hogy a bébi megizzad, és még nagyobb lesz az esélye a megfázásra.

Babaúszás után autóval

Ha kocsival szállítjuk haza a csöppséget, akkor általában elég ráadni a következőket: hosszú ujjú body, harisnya, vékony nadrág, vékony pulóver, esetleg rá egy kardigán vagy mellény, kocsicipő, végül sapka kerüljön a fejére. Kabát helyett elegendő, ha egy vastag takaróba bugyoláljuk, míg az autóhoz érünk.

Babaúszás után tömegközlekedéssel

Ha BKV-val jutunk haza, akkor muszáj több ruhadarabbal számolni, például: hosszú ujjú body, harisnya, vastag nadrág, vastag pulóver, esetleg rá egy kardigán vagy mellény, kabát, cipő, sapka, sál, kesztyű.

Ha sokáig tartózkodik a baba hidegben és netalántán még a szél is erősen fúj, akkor elképzelhető, hogy kiszárad az érzékeny bőre, ilyenkor ajakír a szájra, illetve kifejezetten babáknak való krém mehet az arcra – lehetőleg mindkettőből bio.

Kató Iringó

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés