Most éppen itt vagy:
»
»
»
Mit csináljunk a kinőtt babaruhákkal?

Mit csináljunk a kinőtt babaruhákkal?

Csak egy ideig tárolhatjuk a kinőtt babaruhákat a padláson, a pincében, a garázsban, azonban egy idő után valószínűleg útban lesznek. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy mit kezdhetünk velük. Most négyféle megoldást kínálunk erre a problémára.

Tegyük el a babaruhákat, hátha lesz kistestvér

Ha úgy érezzük, hogy a jövőben esedékes még egy kisbaba a családunkban vagy a rokonságban valakinél, akkor mindenképp tegyük el a kinőtt ruhákat, hiszen jól fog az még jönni. Hogy megkönnyítsük a saját dolgunkat, felcímkézve rendszerezzük a holmikat zsákokba/dobozokba, így a későbbiekben kinyitás nélkül fogjuk tudni, hogy melyik doboz/zsák mit rejt.

Adjuk el, cseréljük el a babaruhákat

Ha viszonylag egyszerűen és gyorsan szeretnénk megszabadulni a feleslegessé vált ruháktól, akkor adjuk el őket, egyenként vagy csomagban. Egy kis plusz pénz mindig jól jön!

Napjainkban elég sok lehetőség van arra, ha el szeretnénk adni a megunt, kinőtt babaruhákat.

Például:

1.) feltehetjük online aukciós vagy babás weboldalakra:

Előnye:

  • kényelmes hirdetésfeladás, nem kell kimozdulnunk otthonról
  • túl sok erőfeszítést nem igényel: csak pár jó minőségű fotóra és egy részletes termékleírásra lesz szükség
  • széles körű, bárhol bárki megnézheti a portékánkat

Hátránya:

  • folyamatosan figyelemmel kell kísérni az online eseményeket, pl.: válaszolgatni az üzenetekre
  • ha esetleg nem ugyanabban a városban lakunk a vevővel, akkor valószínűleg postai úton kéri az árut; ez a módszer viszont nem mindig megbízható, arról nem beszélve, hogy dobozostul kell postára rohangálnunk, ahol általában nagy a sor
  • előfordulhat, hogy a vevő utólag reklamál, hogy a fotón nem úgy nézett ki az árú, stb., ezzel sok időnk elmehet

2.) elvihetjük egy börzére: itt a vevő élőben látja az árút, így utólag nem reklamálhat, de alkudni lehet. A legtöbb börzén az eladónak asztalt kell bérelni, de ennek az ára nem vészes, a vevőknek viszont ingyen van a belépés. Ha úgy adódik, itt cserélni is lehet másik árussal, így üres kézzel biztosan nem megyünk haza.

3.) bevihetjük turkálóba: sajnos nem túl sok turkáló foglalkozik vétellel, de azért lehet ilyet is találni. Ebben az esetben általában kg-omként mondanak egy összeget, hogy mennyiért veszik be, túl nagy összegre viszont ne számítsunk. Vannak olyan turkálók, ahol a behozott babaruhákat nem megveszik, hanem csak beszámítják: attól függően, hogy hány kg babaruhát vittünk be, annyi kedvezményt kapunk az aznapi ottani vásárlásunk végösszegéből.

4.) bevihetjük bizományiba: ez a legkevésbé preferált módszer babaruha eladásra, ugyanis itt csak akkor látunk pénzt, ha a bizományis már túladott a babaruháinkon. Ha viszont van ilyen a lakóhelyünk közelében, akkor egyszer érdemes kipróbálni. Leginkább nagyobb horderejű babaholmiknál lehet ez járható út, pl.: babakabát, babakocsi, stb.

Ajándékozzuk el a babaruhákat

A babaruhák többségének nincs ideje tönkremenni, így boldogan továbbajándékozhatjuk ismerősöknek, barátoknak, de idegeneknek is akár. Ha jótékonykodnánk, akkor is több lehetőség közül választhatunk: ott van a Máltai Szeretetszolgálat, a Vöröskereszt, különböző alapítványok, egyesületek, egyházközségek, de a védőnőt is megkérdezhetjük, hogy tud-e rászoruló családról, aki szívesen fogadna pár babaholmit. Végső esetben akár egy zacskóba pakolva tegyük le a kapunk elé: az a tapasztalat, hogy hamar lába kél az ajándékcsomagnak, s remélhetőleg jó kezekbe kerül.

Hasznosítsuk újra a babaruhákat

Ha jól bánunk a varrógéppel, akkor a kinőtt babaruhákból gyárthatunk patchwork takarót, párnahuzatot, egyebeket. Ezekhez mindössze némi kreativitásra, időre és türelemre lesz szükség. Ha ezt választjuk, akkor nem kell megválnunk a kedvenc bébiruháktól. S ha már nagy a gyerkőc, akkor vele együtt nosztalgiázhatunk, amikor ránézünk arra a takaróra, ami az ő kicsi babaruháiból készült.

Kató Iringó

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés