Most éppen itt vagy:
»
»
»
Őszi ruhatár babáknak

Őszi ruhatár babáknak

Bár még élvezzük a késő nyár utolsó meleg napsütéses napjait, de lassan beköszönt a változékony, esős őszi időjárás. Reggel egyre hűvösebb van, napközben pedig melegebbre vált, ez az időjárás még inkább megköveteli, hogy a kicsik ruhatárát praktikusan alakítsuk ki.

Ősszel az egyik legfontosabb kérdés a vízállóság, hiszen egy elázás után szinte garantált a megfázás. Alakítsuk úgy gyermekünk ruhatárát, hogy nyugodtan ugrándozhasson a pocsolyákban, és ne kelljen aggódnunk emiatt. Keressünk víztaszító, víznek ellenálló anyagokat. Az esőkabát és az esernyő, sokszor csak akadályozza a gyermeket, és nem is nyújtanak teljes védelmet. Vásárolhatunk már vízálló kalapokat, dzsekiket, kesztyűket, anorákokat, nadrágokat, gumicsizmákat, táskákat. Cipőből és kabátból jól jön, ha van váltásdarab is! Nagyon hasznos holmi a gumicsizma, nem engedi át a nedvességet, és könnyen tisztítható.

Réteges öltözködés

Nem csak a túl vékony ruhákkal, de túlöltöztetéssel is árthatunk, hiszen beleizzad a ruhába, és könnyen megfázhat. A változékony időjáráshoz úgy tudunk a leginkább alkalmazkodni, ha rétegesen öltöztetjük fel gyermekünket, így egy réteg ruhát könnyen fel- vagy levehetünk.

Alulra jól szellőző anyagból készült, könnyű ruhát adjunk rá, míg felső rétegnek hőtartó anyagból készült, de kellő szellőzést biztosító öltözetet válasszunk. Bent a meleg szobában elegendő egy hosszú ujjú body, akár harisnyával. Ha kimegyünk a szabadba, erre a rétegre adjunk még nadrágot, pullóvert vagy dzsekit is.

Alapdarabok a baba őszi ruhatárában:

  • hosszú és rövid ujjas body-k és pólók
  • pulóver, kardigán
  • zokni, harisnya
  • dzseki, kabát
  • nadrág
  • vékonyabb sapka

Fontos, hogy mindig az időjárásnak megfelelően öltöztessük fel gyermekünket, és például ne másokhoz viszonyítva. Az örök aranyszabály itt is alkalmazható: adjunk rá egy réteggel többet, a saját öltözetünkhöz képest.

 

Grósz Magdolna

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Qmedkaracsony
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés