Most éppen itt vagy:
»
»
»
A baba altatása

A baba altatása

A baba alvásával kapcsolatban több kérdés is felmerül. Először is, hogy hol aludjon a baba. Helyes dolog-e a szülők részéről, ha azonnal külön szobát biztosítanak számára, vagy legyen egy szobában a szülőkkel, és ha igen, akkor meddig?

Hol aludjon a baba?

Az első néhány hétben általában az édesanyjával alszik a baba. Ezt addig érdemes követni, amíg be nem áll rendesen a szoptatás menete. A babák egy része igen hamar átalussza az éjszakát, ebben az esetben semmi akadálya a külön szobában való elhelyezésnek.

Babamonitor segítségével teljes biztonságban tudhatjuk a babát akkor is, ha külön helyiségben van elhelyezve éjszakára, és általában a baba és a szülők is nyugodtabban alszanak így.

Milyen pózban altassuk a babát?

Másik fontos kérdés, a baba testhelyzete alvás közben. Legideálisabb, ha hanyatt fektetjük a babát, ez a legbiztonságosabb testhelyzet számára. Később, amikor már képes átfordulni, úgyis saját maga határozza meg azt az alvó testhelyzetet, ami számára a legkényelmesebb.

Plüssmaci és párna

Az ágyneművel nagyon óvatosan kell bánni. Párnát ne tegyünk a kiságyba, továbbá az ágybetét legyen normál keménységű. Ez a megoldás a baba tartását is rendben tartja, továbbá sokkal biztonságosabb, mint a puha szivacsok és párnák. Nagyon alaposnak kell lennie a kismamának, hogy ne maradjon a kiságyban játék, párna, szabadon lógó szalagok, díszek, ezek mind a baba biztonságát veszélyeztetik.

Mikor álmos a baba?

Az altatás fontos kérdése az időpontok és az időintervallumok. Ezt nagyon egyszerűen meg lehet oldani, a babának nagyon gyorsan stabilizálódik a saját, kényelmes alvás menete. A kismama egy kis odafigyeléssel gyorsan rájön arra, hogy milyen időszakonként van szüksége alvásra a babának. Nem jó megoldás saját magunk alkotta időbeosztást erőszakolni a babára, hiszen ő tudja a legjobban, hogy mikor és mennyi pihenésre van szüksége.

 

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés