Most éppen itt vagy:
»
»
»
A csecsemő levegőztetése

A csecsemő levegőztetése

Nagyon sokan próbálták már meghatározni az ideális levegőztetési igényét a babáknak, ám ennek ellenére nem lehet egyetemesen kijelenteni, hogy percre pontosan mennyi egy baba ideális levegőzési ideje naponta.

Mint ahogy a felnőttek is különböző az az idő, amit szeretnek a szabadban tölteni, ez a babáknál is hasonlóképpen így van, egyénenként változó.

Amennyiben a kismama figyel a babára levegőzés közben, akkor egyértelműen látni fogja, hogy mikor jön el az a pont, amikor a babának elege van a sétából, érdemes az ő igényeihez igazodni.

Télen és nyáron a babával

A hideg időjárás ne tartsa vissza a kismamát a hosszú sétáktól, a hideg nem árt a babának, amennyiben rendesen, rétegesen fel van öltöztetve. Néhány éve hazánkban is kezd bevett szokássá válni, hogy naponta egy alvásciklust a szabadban tölt a baba, hidegtől függetlenül.

A gyermekorvosok leginkább azt tanácsolják, hogy mínusz 5 fok alatt ne vigyük ki a babát a hidegbe, de van aki O fokig ajánlja csak a téli sétákat.

A meleg, erős napsütéses időjárásra sokkal jobban kell figyelni, mint a hidegre. Ügyelni kell arra, hogy a baba mindig árnyékban vagy félárnyékban legyen, továbbá vékony sapka kell a fejére, hogy megóvja a napszúrástól, ami ilyen pici korban akár pár perc alatt megtörténhet.

 

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés