Most éppen itt vagy:
»
»
»
»
Az első Karácsony a babával

Az első Karácsony a babával

Az első közös karácsony a babával, mindig meghatározó egy család életében. Készüljünk fel az ünnepekre, hogy az a baba számára is boldog és biztonságos legyen!

Baba biztos otthon

Tíz balesetből négy az otthonunkban történik, és ezeknek közel 40 százaléka kórházi ellátást is igényel! A legtöbb esetben azonban egy kis körültekintéssel és odafigyeléssel megelőzhető lett volna a baj.  Ha a gyermekünk már kúszik, mászik, vagy jár, akkor be kell biztosítani a lakást. Az ünnepek közeledtével érdemes még körültekintőbben eljárnunk. A karácsonyfát mindenképpen megfelelő magasságba és távolságra kell helyezni, hogy nehogy magára rántsa vagy belessen a baba. A díszeket, égőket is megfelelően rögzítsük, hogy nehogy elérje a baba, mert elvágja, vagy megégetheti magát. Mindez apróságnak tűnik, de általában ezekből a kicsi dolgokból lesznek a legnagyobb balesetek.


A babák szeretnek mindent megfogni, mindenhová benyúlni. Fokozottabban figyeljünk a konnektorokra. Használjunk konnektor védőket, melyeket nagyon könnyen és biztonságosan alkalmazhatunk, így nem kell félni az esetleges balesetektől. Ugyanez a helyzet a fiókokkal és azokkal a szekrényekkel, melyekben veszélyes holmikat tárolunk. Ezekre is érdemes speciális baba biztos zárakat felszerelni.

Utazás előtt

Ha már előre tudjuk, hogy karácsonykor rokonlátogatóba utazunk, akkor nem árt előre felkészülni. Babával személygépkocsiban utazni, csak megfelelő biztonsági üléssel lehet. Mindig a korosztálynak és a súlynak megfelelő ülésünk legyen.

Az időjárásnak megfelelően csomagoljunk a ruhákat. Lehetőleg sétálás, túrázás idejére, bélelt nadrágot vagy kezeslábas és hótaposót használjunk. Ne felejtkezzünk el a sapka, sál, kesztyű használatáról, sőt ezekből érdemes több darabot is csomagolni, ha valamelyik véletlenül elkeveredne.

Mindig készüljünk fel a legrosszabbra is! Ha esetleg leáll a kocsi, vagy ha ne adj isten baleset történik. Az autó mindig legyen elegendő benzin. Hosszabb útra mindig feltöltött telefonnal induljunk el. Legyen nálunk, a csomagtartóban plusz takaró, az esetleges hideg ellen. A baba legfontosabb dolgait külön táskába csomagoljuk és mindig magunk mellett tároljuk, hogyha valami szükség van azonnal kéznél legyen.

A legszükségesebb felszerelések:

 • harisnyanadrág
 • bélelt nadrág
 • body vagy póló
 • kötött pulóver
 • takaró
 • pelenka
 • babakozmetikum
 • cumi, cumisüveg
 • cumisüveg melegítő, sterilizáló
 • kedvenc játék, stb.
 • tápszer, vagy rágni való
 • üveges baba étel

Egyszerű, de nagyszerű

Bár a rokonoknál mindig van szállás, de a baba esetében az alvás nem mindenhol a legkönnyebb. Az utazóágy erre a célra tökéletes. Nem foglal el sok helyet, mint a nevében is benne van egy utazó táska méretű. Kényelmes és könnyen kinyitható és összezárható, kifejezetten praktikus ilyen utazásokra. Ha valaki nem szeretne magával vinni babakocsit, mert túl nehéz és sok helyet foglal el, azoknak ajánlom figyelmükbe a háti hordozót vagy a kengurut. Mind a kettő nagyon praktikus, kis helyen is elfér. Könnyű szerkezetüknek köszönhetően nem jelent nagyobb megterhelés a baba cipelése a hosszabb utak során. Ezen, felül a baba is kényelmesen szemlélődhet.

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés