Most éppen itt vagy:
»
»
»
Babahoroszkóp – Ikrek (05.21-.06.21.)

Babahoroszkóp – Ikrek (05.21-.06.21.)

Ikrek baba jellemzői

 A jegy szülöttei rendkívül mozgékonyak, nyughatatlanok. Általában korán tanulnak meg mászni, és járni, így nagy odafigyelést igényelnek, mert utána már egy perc nyugtuk sem lesz. Nagyfokú kíváncsiság jellenző rájuk, a környezetükben minden érdekli őket, az emberek, tárgyak, berendezések.

A kommunikáció, a beszéd az egyik fő lételemük. Korán megtanulnak beszélni, és után be nem áll a szájuk. Sokat kérdeznek, kíváncsiak, és a hallott válaszokat alaposan meg is jegyzik. Fontoljuk meg jól, mit mondunk, mert később emiatt bizony kerülhetünk kellemetlen helyzetekbe. Nagyon jó a nyelvérzékük, ezt érdemes korán kihasználni. Rendkívül jó memóriával, emlékezőképességgel rendelkeznek.

Nagyon szeretnek játszani, barátkozni, társaságban lenni. Általában sok barátot szereznek, és gyakran ők a társaság középpontjai. Élénk fantáziával vannak megáldva, álmodozóak, játékosak, de hajlamosak a füllentésre, a dolgok kiszínezésére is. Szeretik a meséket, szívesen találnak ki akár saját maguk történeteket.

A rendszeretet és a kitartás viszont nem tartozik az erősségei közé. Akkor érzi jól magát, ha sok mindenbe fog bele egyszerre, de ezeket már ritkán fejezi is be.

Így neveljük az ikrek babát

Ha még nem is tud beszélni, már akkor is fontos, hogy sokat kommunikálj vele. Ha már megtanult beszélni, akkor pedig szüntelenül beszélgetni kell vele. Mivel minden érdekli, mindent megfog, megrág, megvizsgál, nagy figyelmet igényel, hogy elkerüljétek az apró baleseteket. Gyorsan megtanulja a berendezések használatát, akár a telefonét, vagy a távirányítóét.

A rendszeresség és a napirend kialakítása gyakran nehen megy az ikrek gyerek esetében, ez nagy odafigyelést és türelmet igényel a szülő részéről. Rá kell szoktatni, hogy egyszerre csak egy dologba kezdjen bele, és azt fejezze is be.

Figyeljünk rá oda, hogy eleget pihenjen, mert a sok élmény, és mozgás alaposan kifárasztják.

Fontos a gyermek önbizalmának erősítése, mivel gyakran bizonytalan, nyugtalan, és félelmekkel teli. Erre figyeljünk oda, bátorítsuk, segítsük őt.

Mi lesz belőle ha nagy lesz?

Általában olyan foglalkozást választanak, ami az utazással, beszéddel, írással, kommunikációval kapcsolatos. A tanárok, újságírók, írók, tudósok között nagyon sok ikrek jegyű embert találunk.

 

Grósz Magdolna

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés