Most éppen itt vagy:
»
»
»
»
Jön a baba karácsonyra!

Jön a baba karácsonyra!

Az ünnepek közeledtével még inkább felfigyelünk azokra a kismamákra, akik meghitt nyugalommal, sugárzó arccal, és persze óriási gömbölyű pocakkal sétálnak az utcán. Akár a karácsonyi sürgés-forgás közepette, akár utána érkezik a kis jövevény, egyet le kell szögezni: ez az ünnep más lesz mint a többi!

Eddig a család akár felnőtt, de fiatal tagjairól szólt az ünnep, s ugyan már kiöregedtek a karácsonyi ajándékok fa alól való kihordásából, de még mindig derekasan végzik dolgukat. Hiszen cserébe ők kapták azt a rengeteg szeretetet és kényeztetést, ami a karácsonnyal jár. Figyelem fiatalok, ez az ünnep egy picit más lesz! Nem lesz rosszabb, sőt jobb lesz. A pocaklakó akár akarja, akár nem alaposan felforgatja a család ünnepi menetrendjét…

Karácsonyi készülődés pocakosan

Arról szó sem lehet, hogy a kismama ekkora pocakkal távoli rokonlátogatásokra utazgasson. A baba bármikor jelezhet, s akkor irány a kórház. A bőrönd már becsomagolva, indulásra készen. Az ünnep előtti időszak is máshogy alakul idén: nincs rohangálás az ajándékokért, sorban állás a pénztáraknál, tolongás a legjobb darabokért. Elmarad a hagyományos családi szánkózás, korcsolyázás. De még a kültéri égőket is egyedül teszi fel apa. A családnak fel kell készülnie arra, hogy a vacsora is rendhagyó lesz…

A kismamákban persze egyből felmerül a kérdés: „Hogyan lesz tökéletes a karácsonyi vacsora? Hogyan lesz az asztalon a rengeteg finomság, házi sütemény, hogyan lesz idén is csodaszép karácsonyfánk?” Ha egy pillanatra megállunk, beláthatjuk, hogy ez lehetetlen feladat.

A családtagoknak bizony át kell vállalni ezeket a teendőket. Apa átvállalhatja a vásárlást, a hugica a sütést, a fiatalok pedig feltehetik a kültéri égőket, díszíthetik a karácsonyfát. A kismamáknak pedig igen is érdemes elfogadni a család, a nagymamák, a testvérek segítségét, hogy nyugodtan, meghittségben várhassák az ünnepeket. Hiszen a baba is megérdemli a kiegyensúlyozott mamit, akár a pocakban, akár kint van már. A fényképezőgép is legyen mindig kéznél, hisz így vagy úgy, az első vagy akár a nulladik karácsonyt érdemes megörökíteni.

S lehet, hogy a sütemény oda fog égni, az ajándékok nem lesznek olyan szépen becsomagolva, s még a fa is ferde lesz egy picit. De nyugalom kismamák, ez a karácsony tökéletes lesz, s a legszebb az egészben, hogy Ti adjátok a legcsodálatosabb ajándékot, ami csak létezik a világon. Még ha nem is pont szenteste érkezik, de egy életre szól, és varázsa nem múlik soha.

Kovács Renáta

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés