Most éppen itt vagy:
»
»
»
»
Csecsemővel a játszóházban

Csecsemővel a játszóházban

Önfeledt játék, nevetés és szórakozás. A játszóház ennél sokkal többet rejt: a kikapcsolódás mellett önismeretet, tanulást, és személyre szabott képességfejlesztést kínál.

Mivel a csecsemő először az édesanyjához, majd közvetlen környezetéhez kötődik, a játszóház lehetőséget ad arra, hogy felfedezzen egy nagy színes világot, a megszokottól eltérő környezetet, találkozzon hozzá hasonló korúakkal.

A játszóházi közegben a baba jobban megismerheti önmagát és képességeit, felfedezhet új tárgyakat, és megtanulhat használni bizonyos eszközöket. Ez az élmény később segítheti a közösségekbe (óvoda, iskola) integrálódni.

Baba a játszóházban

A játszóházak jelentős része a néhány hónapos gyermekeket külön játszótérrel és számukra alkalmas eszközökkel várja. A helyiségek számos mozgás-és képességfejlesztő elemmel és eszközzel (mászólépcső, szivacs építő, labdahinta, mini babakonyha, cikk-cakk mászóka, színes labdatenger, stb.) vannak ellátva. Egy játszóházi látogatás a gyerekek mellett a szülőknek is élményt nyújt, akik a picikkel együtt mászhatnak, játszhatnák, és szemtanúi lehetnek gyermekük kíváncsiságának, örömteli próbálkozásainak.

A legtöbb játszóházban tartanak fejlesztő pedagógus vezetésével különböző foglalkozásokat, célzottan csecsemőkorúak számára. Ezek legfőbb célja, hogy a kisgyerek motorikus képességeit, vagyis a mozgással kapcsolatos cselekvéseit (pl.: tárgyak fogása, forgatása, stb.) játékos formában fejlessze. Ezen kívül léteznek hallást, zenei készséget fejlesztő foglalkozások: a pedagógus énekekkel, ritmusos dalokkal, játékos mondókákkal – esetleg csörgővel – kelti fel a gyermek figyelmét.

Természetesen számos helyen van lehetőség egyéb speciális szolgáltatások (pl.: bábozás, babatorna, stb.) igénybevételére. Mindezek mellett a fejlesztő pedagógus tanácsot tud adni nevelési kérdésekben, fejlesztési módszerek alkalmazásában a szülőknek. Egy-egy mozgásformából vagy annak hiányából felfedezheti a kialakuló fejlődési zavarokat már a gyermek korai életszakaszában, és segítséget adhat a zavarok kezelésében.

 

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés