Most éppen itt vagy:
»
»
»
»
Készülődés a bölcsődébe

Készülődés a bölcsődébe

Számtalan dolgot kell mérlegelni egy családnak, ha felmerül a kérdés, hogy beadják-e bölcsődébe a babát, vagy sem. Ma Magyarországon a gyermek hároméves koráig az anyának elvileg módja van nem visszamenni dolgozni, de sok családban anyagi megfontolások miatt az anyuka ennél korábban tér vissza a munkahelyére.

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, hogyan is készüljünk a bölcsődére.

Mire lesz szükségünk?

Ha nincs külön öltözőszekrény praktikus lehet az ovis zsák, amibe minden holmiját bele tudjuk rakni. Talán a legfontosabb felszerelés a váltóruha és a váltócipő. Időjárásnak megfelelően mindig legyen 1-2 váltóruha. A benti játszó ruha könnyű, pamut anyagú, vékony ruha legyen, mert bent nincs hűvös, ha kimennek az udvarra, legyen vastagabb pulóver, nadrág, esőkabát készenlétben. Ne feledjük, hogy váltózokni, váltóbugyi-gatya is legyen mindig elegendő. Nagyon fontos a sapka: áll alatt megkötős, a fület védő legyen, téli időszakban vastagabb sapka, sál, kesztyű is szükséges.

Ha még nem szobatiszta a gyerek pelenkára is szükség lesz, illetve popsikrémről, törlőkendőről is gondoskodjunk. Sok helyen kérnek tisztasági csomagot, illetve van, ahol a csoportpénzből a bölcsőde vásárolja meg az eszközöket. Általában papír zsebkendő, szalvéta, fogkrém, folyékony szappan, wc-papír lehet az elvárás.

Beküldhetünk 2-3 előkét, amit evés előtt ráadnak a babára. Lehet, hogy vinnünk kell ágynemű huzatot, de kispárnát, paplant is vihetünk sok helyen otthonról. Ha a baba igényli, a kedvenc plüssállatot, alvójátékot is vigyük be, ezzel is megkönnyítve számára az új helyzetet.

Tippek a könnyebb felkészüléshez

  • Fontos, hogy olyan intézményt válasszunk, ami a lakóhelyünkhöz közel esik, és szimpatikus is számunkra. Pozitívum, ha csak kevés gyerek jár a kiszemelt helyre, így több figyelem jut mindenkinek.
  • Érdemes már a bölcsőde előtt gyakran közösségbe vinni a gyereket, pl. parkba, játszótérre, játszóházba
  • Minél előbb kezdjük el felkészíteni, mesélni neki, hogy szeptembertől milyen új élmények várnak rá
  • Fontos, hogy a szülők magabiztosak és pozitívak legyenek a témában, ugyanis a gyermekek megérzik a bizonytalanságot.
  • A beszoktatás ideje alatt az anyuka töltsön egy kis időt a picivel, játsszanak együtt a bölcsiben. De ha indulni kell, akkor fő a határozottság, még ha az első napokban előfordul egy kis sírás is.
  • Közösségben sokkal könnyebben elkapják a gyerekek a betegségeket, egyes vélemények szerint jobb mielőbb túlesni ezen, és ezáltal erősödik a szervezete is. Ha gyermekünk immunrendszere gyenge, érdemes a gyermekorvossal beszélni a bölcsikezdés előtt
  • A keveset evő, rossz étvágyú gyereknél előfordulhat, hogy néhány napig nem esznek a bölcsődében. Beszéljük meg mindig a dadusokkal, hogy mennyit evett a gyerkőc. Többnyire ez gyorsan elmúlik, sok rosszevő gyereknek pont a bölcsiben jön meg az étvágya.
Grósz Magdolna

 

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés