Most éppen itt vagy:
»
»
»
Síelés kisgyerekkel

Síelés kisgyerekkel

A síelést sem lehet elég korán elkezdeni, már 3-4 éves korban meg lehet próbálkozni játékos formában megszerettetni a gyerekekkel a síelést. Mivel a síelés elég komplex mozgássor a rendszeres foglalkozásokkal fejlődik a gyerekek mozgáskoordinációja, mozgáskultúrája, és emellett rengeteg élményre tesznek szert. Ha idén télen sítúrára indul a család, de még kisgyerekkel nem vágtatok neki a síelésnek, segítünk felkészülni néhány hasznos tanáccsal.

  • Főleg kisebb gyerekek esetén fontos, hogy ne menjünk nagyon messzire, nem kell Franciaországig utazni, hogy síelni tudjunk, a környező országokban, de akár Magyarországon is kipróbálhatjuk
  • Gondoljunk a biztonságra is, utasbiztosítás nélkül ne vágjunk neki az útnak
  • A szálláshely legyen olyan közel a sípályához, amennyire csak lehet. Ha éhes, vagy álmos lesz a gyerkőc, esetleg átázik a ruhája, nagyon jól jön, ha csak pár percnyire vagyunk a szállástól.
  • A szállás kiválasztásánál gondoljunk arra is, hogy legyenek alternatív programok is a közelben. A kisbabával lehessen nagyokat sétálni, szánkózni, esetleg uszodába, játszóházba is elmehetünk.
  • Nagyon sok sípályán lehetőség van sítanfolyamra beíratni a gyerekeket. Érdemes előre tájékozódni, mert sok helyen magyarul beszélő oktató is van. Síovikban és sísulikban az oktatók a tudásszintnek és az életkornak megfelelően foglalkoznak a gyerekekkel. A szakszerű oktatás mellett nagy előnyük, hogy ez idő alatt a szülők is kikapcsolódhatnak és nyugodtan síelhetnek.

Milyen sífelszerelés vegyünk a gyerekeknek?

A legfontosabb, hogy nem érdemes horribilis összegeket költeni a kezdő felszerelésre. Bérelhetünk, kölcsönkérhetünk, esetleg használtan is beszerezhetjük, az új árának feléért, harmadáért. Az öltözéknél mindenből legyen váltás: síruhából, kesztyűből, sapkából, sálból, zokniból. Egy gyerek, aki ráadásul most tanulja az alapokat sokat fog hemperegni a hóban, hamar átázik az öltözete. Ha egy évben többször is elmegyünk síelni, utazás előtt mindig próbáltassuk fel a felszerelést a gyerekekkel, ne a sípályán derüljön ki például, hogy kinőtte a cipőt.

A felszerelések kiválasztásához mindig vigyük magunkkal a gyerekeket is, ne vegyünk pl. sícipőt úgy, hogy előtte nem próbálja fel. A sífelszerelés kiválasztásához kérjünk szaktanácsot az üzletben: milyen lécet, botot válasszunk stb. Ne feledkezzünk meg a sisakról sem!

Használt, jó minőségű sílécekért, sícipőkért, snowboardokért nézz körül használt sífelszereléseink között. Ha csak néhány napos síutat tervezel, síkölcsönzőnkben az egész család számára bérelhetsz komplett sífelszerelést. Non-stop nyitva tartással, szakértő tanácsadással, elérhető árakkal vár a MafisíKövess bennünket a Facebookon is, hogy ne maradj le a legfrissebb akcióinkról!

 

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés