Most éppen itt vagy:
»
»
»
3+1 ok, amiért írassuk be a gyereket sportra

3+1 ok, amiért írassuk be a gyereket sportra

Miért sportoljon a gyerek? Erre legtöbbünk azt válaszolja, hogy azért, hogy fitt és egészséges legyen. Meg azért is, hogy szórakozzon. Mindegyik igaz, de mi mondunk még 3+1 érvet, amiért érdemes beíratni a gyereket valamilyen sportra.

# 1 – Jobban teljesít az iskolában!

Minden szülő szeretné, hogyha gyermeke ügyesen tanulna, jó jegyeket hozna és gördülékenyen venné az iskolai akadályokat. Ebben is segíthet a sport. Számtalan tanulmány és felmérés alátámasztotta már azt, hogy a sportoló gyerekeknek nő a mentális terhelhetőségük, képesek jobban koncentrálni, nagyobb az akaraterejük és jobban kialakul bennük a felelősségérzet. (Sőt, egy skót vizsgálat azt is megemlíti, hogy a sportoló gyerekeknek időskorukban többnyire nagyobb az intelligenciahányadosa, mint a nem sportoló társaiknak.)

Sokszor a szülők tartanak attól, hogy az edzés majd túl sok időt elvesz a gyerkőc életéből, és emiatt nem lesz majd elég ideje/energiája a tanulásra. Erre utal a sokszor hangoztatott atyai szlogen: „Csak a tanulás rovására ne menjen!” Az valóban igaz, hogy annak a gyermeknek, akinek délután edzései vannak (akár a héten többször is), kevesebb idővel rendelkezik, mint az a társa, aki az egész délutánt pl. otthon tölti. Ám az is igaz, hogy a sportoló gyerekek minőségi időt töltenek el, míg az otthonülők lehetséges, hogy számítógépezéssel és telefonnyomkodással múlatják az időt a leckeírás helyett, amit nem feltétlenül mondhatunk minőségi időtöltésnek az iskola szempontjából. A sport által viszont minden gyerek rengeteg energiát nyer, és ezt az energiát pedig szépen át lehet forgatni a tanulásba. Az edzés fejleszti a tanulóképességet, a memóriát és a koncentráció-képességet – ezeket pedig az osztályteremben is jócskán lehet kamatoztatni.

lany_sport

# 2 – Megtanul csapatban dolgozni!

Azon gyermekek, akik valamilyen csapatsportot űznek, sokkal jobban elsajátítják azokat a közösségi viselkedési formákat, amelyek a barátkozáshoz, a szoros kötelékek kialakításához és a csapatban való kiváló együttműködéshez elengedhetetlenek. Egy csapatban részfeladatot vállalva és jól teljesítve, a többiek posztját tiszteletben tartva, egy edző mentorálása alatt, akár folyamatos versenyeken megmérettetve a gyermek a munka és siker teljes útját bejárva mélyülhet el azon szociális képességekben, melyeket nemcsak az iskolapad(ok)ban ülve hasznosíthat, hanem a családi-, magánéletben is, valamint a későbbiekben a munkahelyen is.

# 3 – Az önbizalom-tuning miatt!

Érthető, hogy azon gyerekek, akik rendszeresen sportolnak valamit, sokkal nagyobb önbizalommal rendelkeznek, egyszerűen jobban érzik magukat a bőrükben. Hiszen a folyamatos sportolás révén megtanulják azt a folyamatot, miszerint hogyha kitartóan és következetesen gyakorolsz, akkor fejlődni fogsz, ha pedig eleget fejlődtél, küzdöttél, akkor előbb-utóbb el fogod érni a sikert. A siker pedig ősidők óta jótékonyan hat az emberek önértékelésére! :)

# +1 – A stresszoldás miatt!

Az edzés boldogsághormonokat termel, feldob és elűzi belőlünk a stresszt. Ez kicsikre és nagyokra egyaránt igaz. A mozgás révén a gyerek kiegyensúlyozottabbá válik, nem mellesleg esténként sem kell majd neki altatás, hiszen levezetette a felesleges energiáit, feszültségét és agresszivitását.

Fontos tudni!

Hogyha gyermekünk rendszeresen eljár mozogni, akkor nagyon fontos tudni, hogy ilyenkor érdemes vitaminokkal és ásványi anyagokkal megtámogatni a szervezetét. Az edzés révén a test jobban is savasodik, emiatt szükséges odafigyelni, hogy az esetleges étrend-kiegészítők mellett is minél több nyers zöldséget egyen a lurkó.

 

Forrás: www.vitaminsziget.com

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Qmedkaracsony4
Hirdetés
Qmedkaracsony2
Hirdetés
Qmedkaracsony
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés