Most éppen itt vagy:
»
»
»
Sírás? Rosszul érzi magát a baba

Sírás? Rosszul érzi magát a baba

Amikor a baba nem érzi jól magát, egészen másként sír, mint egyéb esetekben.  Sírása összetéveszthetetlenül mélyebb, és szinte szünet nélküli, mint máskor.

Ezt a sírást a legrosszabb hallani a kismamának, mert ez pont az a sírás, amiben benne van a baba teljes fájdalma és kiszolgáltatottsága.

Amikor a kismama ezt a sírást hallja, ne hagyja sírni a babát, mert kezdődő betegség esetén a baba a sok sírástól igen könnyen belázasodhat.

Ilyen esetekben az is elég gyakori, hogy a baba étvágytalan, így a kismama hiába próbálja szoptatással megnyugtatni őt. Amíg nincs egyéb jele a betegségnek, sokszor elég a babának egy kis babusgatás, és mindenképpen biztosítani kell számára a nyugodt pihenést.

Érdemes ilyenkor kicsit gyakrabban lázat mérni, hogy probléma esetén gyorsan tudjunk lépni.

Fájdalom

A hasfájást egészen egyszerű felismerni, mivel a baba egész testét próbálja összébb húzni, ezzel próbálja megakadályozni a fájdalmat.

A fájdalom hatására történő sírást inkább visításnak mondhatnánk. Különös ismertetőjele, hogy hirtelen kezdődik. A baba általában addig sír, amíg a levegője kitart, majd pár másodpercnyi pihenés és levegőgyűjtés után folytatja.

Amikor valamilyen mechanikus behatás éri a babát, például injekció vagy megüti magát, akkor egyértelmű a kismama számára, hogy fájdalom okozza ezt az állapotot.

A kismamának akkor van a legnehezebb dolga, ha nem tudja mi váltotta ki a fájdalmat, mert így a gyógyír megtalálása is rendkívül nehéz.

Abban az esetben, ha ez túlságosan gyakori, vagy a csecsemő belázasodott, érdemes azonnal orvosi segítséget, tanácsot kérni.  gyerekorvos tanácsát kérni. Ne folyamodjunk azonnal gyógyszerekhez, legjobb, ha a gyerekorvos utasításait követjük.

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés