Most éppen itt vagy:
»
»
»
Unatkozik a baba

Unatkozik a baba

Az unatkozó baba sírását viszonylag könnyű felismerni, hiszen semmiféle fájdalom nincs a hangjában.

Az elején nem is igazi sírás, inkább csak gőgicsélés, kommunikáció a külvilág felé. Szeretne részt venni a mindennapi életben, és ezt a szülőknek észre kell venni.

Amennyiben nem történik semmilyen reakció a baba kezdeményezéseire, előbb-utóbb felháborodott, sértődött sírássá fajul. Később dühkitöréshez vezethet.

Nagyon könnyen felismerhetjük azt a szituációt, amikor a baba unalmában sír, hiszen ha ebben a helyzetben felé irányítjuk figyelmünket, a sírás azonnal abbamarad.

 

A régi téves hiedelmek szerint az unatkozó babát nem szabad felkapkodni, mert az elkényeztetéshez vezet. Ez valójában téves információ, amin sajnos generációk nőttek fel.

Valóban nem szabad minden pillanatban felkapkodni a babát, mert akkor a kismama azt veszi észre, hogy nincs egy szabad pillanata sem. Meg kell találni azt a középutat, mely mindkettejük számára harmóniát biztosít.

Ennek megoldására nagyszerű ötlet lehet a babaszék, mely biztosítja a babának, hogy figyelemmel kísérhesse édesanyját egyéb tevékenységei közben. Kíváncsisága kielégül, és valójában sokkal kevesebbet fog sírni.

Próbálgatja a hangját

Van egy fajta sírás, mely nem is igazán mondható sírásnak, inkább kiabálásnak lehetne nevezni. Ebben az esetben nincs a babának semmi baja, egyszerűen csak próbálgatja a hangját. Ez is a kísérletezés és a tapasztalatszerzés része.

Könnyű felismerni, mert nincs benne türelmetlenség, se fájdalom. A hangszín folyamatosan váltakozik és a baba arca ilyenkor érdeklődő.

Nagyon sok baba élvezi ezt az állapotot, érdekes tevékenység számára. Előfordulhat naponta egyszer-kétszer is, nem kell tőle megijedni.

Amikor a baba ilyen hangkísérleteket végez magán, akkor látszik rajta, hogy jól érzi magát. Legjobb, ha a kismama nem próbálja meg elhallgattatni, mert ezt a baba egyfajta kommunikáció megszakításként élheti meg, amitől dühbe gurulhat, és akkor már valódi sírás veheti kezdetét.

A kismama legyen partner ebben a játékban is, képes mindkettejüket pillanatok alatt fergeteges jókedvre deríteni.

 

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés