Most éppen itt vagy:
»
»
A karácsony eredete és története

A karácsony eredete és története

A Karácsony keresztény vallási ünnep, Jézus születésének történetén alapszik. A keresztény hit szerint Jézus a próféták által megjövendölt Messiás, aki megváltja az emberiséget a bűntől. December 24-én, karácsony előestéjén az istállóban megszületett Jézust ünnepeljük.

Az advent a várakozás időszaka, a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. Az Advent a Karácsonyra való lelki-testi felkészülés időszaka, melyet az adventi koszorú jelképez. A katolikus hagyományoknak megfelelően az adventi gyertyák közül három lila és egy rózsaszín.

Abban az esetben, ha saját kezűleg készítjük el az adventi koszorút, még inkább részeseivé válhatunk az ünnepi készülődés hangulatának. Ebben az időszakban ne csak a házunkat, lakásunkat öltöztessük díszbe, hanem lélekben is hangolódjunk rá erre a csodálatos ünnepre.

Karácsonyi színek, illatok, ízek

Az adventi időszak és a karácsonyi ünnepkör domináns színei a zöld, a piros és az arany.
Vonjuk be gyermekünket is a karácsonyi készülődésbe. Bár előfordulhat, hogy a betervezett feladatainkkal így később végzünk, mégse fosszuk meg gyermekünket és saját magunkat a közös készülődés örömteli perceitől. Szánjuk időt egymásra, süsünk, főzzünk együtt gyermekeinkkel, barátainkkal.

Karácsonykor az égő gyertyák, a fenyőágak, a fűszerek illata segít abban, hogy a hangulat még emelkedettebbé váljon. Ilyen fűszerek például a vanília, a fahéj, a szegfűszeg és a narancs.
Az illatok, ha élménnyel párosulnak, egy életre belevésődnek az ember emlékezetébe.

Szervezhetünk gyermekünknek, manapság egyre divatosabb Mézeskalács party-t, ahová elhívhatja barátait és együtt díszíthetik fel az előre megsütött mézeskalácsokat, készíthetnek karácsonyfa díszeket, karácsonyi dekorációkat.
Nálunk is egyre elterjedtebb szokás, hogy a karácsonyi várakozás izgalmát növelve egyes családokban a gyermekeket advent kezdetekor adventi naptárral lepik meg.

 

Szirmai- Kereszturi Szilvia

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés