Most éppen itt vagy:
»
»
»
Gyári bébiétel előnyei és hátrányai

Gyári bébiétel előnyei és hátrányai

A bébiételeknek megvan az a nagy előnyük, hogy azonnal tálalhatóak, csupán kis melegítést igényelnek, így több szabadidőt biztosít a kismama számára. A bébiételek nagyon sokfélék, igen nagy kínálattal találjuk magunkat szemben az üzletekben, ezért alaposan meg kell figyelni, elsősorban az összetevőket.

Hogyan válasszunk bébiételt?

  • A legjobb bébiétel nem tartalmaz szintetikus adalékanyagot, kőolajszármazékot. Bár a legtöbb gyártó erre különösen odafigyel, mégis előfordul, hogy egy-egy bébiétel tartalmaz tartósítószert vagy állományjavító adalékot. Ezekre semmi szüksége még egy felnőtt szervezetnek sem, a baba fejletlen emésztőrendszere és immunrendszere pedig igen nehezen tud vele megbirkózni.
  • Nézzük meg, hogy a bébiétel édesítve van-e, és ha igen, milyen édesítőszerrel. A legjobb, ha olyan bébiételt szerez be a kismama, mely egyáltalán nem tartalmaz semmilyen édesítőszert, hiszen ha a babának nem elég édes, melegítéskor még mindig hozzá tud adni egy kevés kukoricaszirupot, hogy az megfeleljen a baba ízlésének. Sajnos évtizedekig élt az a tévhit, hogy a cukorra szüksége van a babának az agy fejlődéséhez. Ez valóban csupán tévhit, és semmi mást nem lehet vele elérni, mint emésztési zavarokat.

Bébiétel: mit ne tegyünk és mire figyeljünk

  • Semmiképpen nem javasolt olyan termék vásárlása, mely répacukrot tartalmaz, mivel ezt a baba nagyon nehezen emészti meg, étvágyát csökkenti, valamint akár károkat is okozhat szervezetében.
  • Csak az üvegen feltüntetett időpontig tároljuk a bébiételt, felbontás után pedig lehetőleg egy napon belül legyen elfogyasztva. Mivel jó esetben nem tartalmaz tartósítószert, ezért igen rövid ideig eltartható.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés