Most éppen itt vagy:
»
»
»
Mikor szabad mézet adni a babának?

Mikor szabad mézet adni a babának?

A méz egy érdekes táplálék, hiszen köztudomású, hogy erősíti az immunrendszert, ám ez főként a felnőttek táplálkozásában fejti ki jótékony hatását. A babáknál veszélyt rejthet magában, mivel a méz tartalmaz bizonyos spórákat, melyek egy felnőtt szervezet számára veszélytelenek, ám a babák fejletlen emésztőrendszerének és immunrendszerének gondot okozhatnak.

A méz veszélyei a babára

A babáknál a méz okozhat emésztési problémákat, ebből adódóan étvágytalanságot vagy székrekedést, valamint a spóráknak köszönhetően akár tüdőgyulladást is. Éppen ezért a legtöbb gyerekorvos 8 hónapnál fiatalabb babáknál nem javasolja a méz alkalmazását, a biztonság kedvéért érdemes kivárni az egy éves kort.

Amennyiben a kismama mégis úgy dönt, hogy vállalja a méz rejtette veszélyeket, erősen oda kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű mézet válassza, valamint először kis adagokban adja csak a babának, majd fokozottan figyelje a reakciókat. Bármilyen reakció megjelenése, mely kicsit is utal arra, hogy a méz okozhatja, azonnal le kell állítani a méz adagolását, ki kell venni egy időre a baba étrendjéből.

Azoknál a babáknál, ahol a családban előfordul a mézre vonatkozó bármilyen allergiás reakció, érdemes akár négy éves korig is várni, míg mézet kaphat a baba. A mézhez nagyon hasonló ízzel rendelkezik a kukoricaszirup, ezzel érdemes helyettesíteni, kiváló édesítőszer a baba ételeihez.

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés