Most éppen itt vagy:
»
»
»
Vitaminpótlás

Vitaminpótlás

A vitaminpótlás szükségességéről igen eltérő vélemények vannak, melyek még a gyerekorvosokat és a védőnőket is megosztják néha. Nagyon sokat lehet mostanában olvasni és hallani a vitaminbevitel szükségességéről, valamint az ajánlott vitaminmennyiségről. Felnőttek számára is olykor nehéz eldönteni, hogy milyen vitaminokra van szükség, és milyen mennyiségben.

Vitaminpótlás

Babák esetében hasonló a helyzet, ezért a kismamának fontos feladata minden szakember véleményét meghallgatni, azután az ő dolga dönteni afelől, hogy milyen vitaminpótlásban részesíti gyermekét. Ha úgy döntünk, hogy vitamint vásárolunk, akkor kizárólag babáknak való vitaminkészítményt vegyünk, mely kor szerinti ajánlása passzol a baba korához.

A baba elválasztódásakor a vitaminpótlás szükségességét erősen befolyásolja, hogy a kismama főz a baba számára, vagy gyári bébiételt kap, ugyanis a gyári bébiételek nagy része szintén tartalmaz hozzáadott vitaminokat, erre érdemes is külön odafigyelni a vásárlás folyamán.

D-vitamin pótlás

Csecsemő esetében főként a D-vitamin pótlásának szükségessége az, amit tényként fogadhatunk el. Azoknak a babáknak, akik valamilyen okból kifolyólag tápszeres táplálást kapnak, nem szükséges a D vitamin pótlása, mivel mindezeket a tápszer tartalmazza. Azonban az anyatejes táplálásban részesülő babák, márpedig ők vannak többségben, sajnos a D-vitamint muszáj pótolni, melyet a védőnő és a gyerekorvos is javasol. Ehhez folyékony formában lehet hozzájutni, és legjobb módszer az adagolásnál, ha egy pár csepp anyatejben elkeverve kapja meg a baba.

Parnaki Fanni

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés