Most éppen itt vagy:
»
»
»
Hogyan válasszunk tápszert?

Hogyan válasszunk tápszert?

Tápszer tekintetében roppant nagy a túlkínálat, rengetegféle termék kapható. Nem csoda, ha a kismamának fogalma sincs első nekifutásra, hogy melyiket válassza.

Több tényező is közrejátszik, melyik tápszer lesz a legjobb a babának

Kérjük a védőnő vagy a gyerekorvos segítségét. Sok dolgot kell figyelembe venni és összegezni, és mivel a gyerekorvos sokkal jártasabb a tápszerek tekintetében, mint a kismama, az a legcélszerűbb, ha a gyerekorvos útmutatásait figyelembe véve kerül kiválasztásra a leginkább megfelelő termék.

Mit tartalmazzon a tápszer?

 • Első és legfontosabb, hogy a kiválasztott tápszer tartalmazzon vasat. Sajnos még mindig forgalomban vannak olyan tápszerek, melyek nem tartalmazzák ezt a létfontosságú összetevőt, melyre a babának roppant nagy szüksége van a megfelelő fejlődéshez.
 • A második legfontosabb tényező annak megállapítása, hogy a baba allergiás-e a tehéntejre. Mivel a tápszerek nagy része tehéntej alapú, még ha módosított formában is, ezért erre különösen oda kell figyelni. Allergia esetén mindenképpen szójás készítményt kell választani.
 • Vannak laktóz szegény és hipoallergén tápszerek, melyek főként koraszülötteknek javasoltak, továbbá olyan babák részére, akiknek különösen érzékeny az emésztőrendszerük.
 • Erősen javasolt a biotápszerek alkalmazása, mivel ezek növekedési hormonoktól, rovarirtó szerektől, antibiotikumtól mentes készítmények. Nyilvánvalóan, ezek a termékek jóval drágábbak a többi tápszernél, mégis érdemes erre áldozni, hiszen sokkal jobb minőséget kap a baba.

Mire figyeljünk még tápszer választásakor?

 • Erősen meg kell figyelni az összetevők között, hogy a tápszer répacukorral van-e édesítve, mert arra a babának semmi szüksége, valamint a még ki nem fejlődött emésztőrendszerét is erősen megviseli.
 • Azt is érdemes szem előtt tartani a kismamának, hogy a tápszer kiválasztása nem biztos, hogy egyetlen alkalmat jelent, hiszen a baba szervezete folyamatosan változik, így lehetséges, hogy később másmilyen tápszer lesz megfelelő a számára.

Mindezeket figyelembe véve láthatjuk, mekkora feladat a legjobb tápszer kiválasztása, melyet nem biztos, hogy egy tapasztalatlan kismamának egyedül kell megtennie. Ne utasítsuk vissza a szakszerű segítséget, konzultáljuk erről a gyerekorvossal. Sokat számíthat az ő tapasztalata ebben a kérdésben is.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

1 hozzászólás érkezett eddig

 1. TKriszti mondja:

  Tisztelt doktor úr
  kérdésem az lenne hogy a fiam 6 hetes és rengeteget eszik ami annyit takar hogy másfél
  óránként kér és tápszeres.a 120 ml az meg se kottyan neki.jelenleg humana baby fittet kap
  és kérdezném hogy melyik az a tápszer amelyik laktatóbb ennél is.köszönöm válaszát.üdv.
  Kriszti

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés