Most éppen itt vagy:
»
»
»
Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Nagyon fontos, hogy a lencsefőzeléket két napnál tovább ne tároljuk hűtőszekrényben, utána már nem biztonságos a baba számára. Amennyiben, nagyobb adagot főzünk, érdemes egy részét lefagyasztani. Fagyott állapotban két hónapig eltartható. Nagyon praktikus a lefagyasztáshoz a jégkocka tartó használata.

Elkészítése

  • Egy burgonyát és egy sárgarépát tisztítsunk meg és daraboljuk fel.
  • Adjunk hozzá 20 gramm lencsét és egy mokkáskanál paradicsomlevet.
  • Mindezt engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd forraljuk fel.
  • Miután felforrt, a továbbiakban takarékon forraljuk hozzávetőlegesen fél órán keresztül. Ennyi idő általában elég ahhoz, hogy a zöldségek megpuhuljanak és pépesíthetővé váljanak.
  • Miután megpuhultak a zöldségek, pépesítsük, nagyobb babák számára elegendő villával szétnyomkodni.
  • Amikor túl száraz a pép, érdemes anyatejjel, tápszerrel vagy gyümölcslével hígítani, ami egyben édesebbé is teszi az ételt.

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Babafotózás
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés