Most éppen itt vagy:
»
»
»
Párolt zöldség

Párolt zöldség

A baba korától és ízlésétől függően készíthetjük burgonyából, tökből, sárgarépából, borsóból vagy zöldbabból. Az étrend bővítése során a különböző zöldségféléket keverni lehet, így változatosabb ízben részesül a baba.

Elkészítése

  • A megtisztított és feldarabolt zöldséget forraljuk fel bő vízben. Ezáltal a zöldségféléről „elfőzzük” a szennyeződést.
  • Ezután lassú tűzön és kevés vízzel pároljuk puhára.
  • A megpárolt zöldséget pépesítsük, Nagyobb babák esetében elegendő villával áttörni a zöldséget.
  • Majd hígítsuk fel anyatejjel, esetleg tápszerrel vagy tisztított vízzel.
  • Lényeges, hogy soha ne édesítsük cukorral vagy édesítőszerrel. Amennyiben édesebbre szeretnénk készíteni a baba igénye szerint, azt lehetőleg kukoricasziruppal tegyük, de a legtöbb zöldség párolva elég édes a baba ízlésének.

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Babafotózás
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés