Most éppen itt vagy:
»
»
»
Helyes mellre tétel technológiája szoptatáskor

Helyes mellre tétel technológiája szoptatáskor

A legtöbb mellsérülést és szoptatási kudarcot az okozza, hogy a kismama nem tanulja meg helyesen mellre tenni a babát, így minden probléma ebből származik számára. Amikor a kismamának fájdalmas a szoptatás, akkor majdnem biztos, hogy a baba nincs helyesen mellre téve. Ekkor szakítsuk félbe a szoptatást és kezdjük újra.

Milyen a helyes mellre tétel?

A baba a bimbóudvart is kapja be, hiszen ott találhatók a tejelválasztó mirigyek, melyeket össze kell préselnie annak érdekében, hogy a tejelválasztás megfelelően működjön. Azt is érdemes tudni, hogy a bimbóudvar alatt találhatók azok az öblöcskék, ahol a tej összegyűlik, tehát nem csupán a tejelválasztó mirigyek miatt muszáj azt a részt is bekapnia a babának, hanem azért is, hogy az ott összegyűlt tejet kipréselje.

A helyes mellre tétel ennek érdekében azzal kezdődik, hogy elérjük, a baba a lehető legnagyobbra tátsa a száját, így képes lesz bekapni a teljes bimbóudvart, majd rá tud tapadni teljesen, így lesz teljes a szívóhatás. Amikor a baba megfelelő méretűre kitátja a száját, azzal azt is megakadályozzuk, hogy alsó ajka befelé forduljon, hiszen akkor képtelen teljesen rátapadni a mellre, és a szívóhatás nem lesz tökéletes. Amikor a baba megfelelő méretűre kitátja a száját, azzal azt is megakadályozzuk, hogy alsó ajka befelé forduljon, hiszen akkor képtelen teljesen rátapadni a mellre, és a szívóhatás nem lesz tökéletes.

Technikák helyes mellre tételhez

  • Többféle módon is elérheti a kismama, hogy a baba megfelelő méretűre tátsa a száját, ezek közül a legkézenfekvőbb megoldás, ha a mellbimbóval végig cirógatja a baba orra és ajka közötti részt.
  • Ezt a cirógatást a kismama az ujjával is elvégezheti, bár akkor fennáll a veszélye, hogy mire a mell a baba szájához kerül, újra összecsukja a száját.
  • A baba szája akkor tapad megfelelően a mellre, ha az orra és az álla érinti azt. Ez esetben tökéletes lesz a szívóhatás részéről.
  • A kismamának figyelnie kell arra, hogy ne nyomódjon túl közel a baba a mellhez, és ne akadályozza ezáltal a baba lélegzését. Különösen fontos erre akkor odafigyelni, ha a baba kissé náthás. Amennyiben erre nem figyel eléggé a kismama, akkor a baba nyűgös lesz és elutasító.
  • Amikor felmerül a gyanú a kismamában, hogy valami gond van szoptatás közben, érdemes megnézni, hogy a baba nyelve nem került-e véletlenül a mell fölé, hiszen ebben az esetben a baba a saját nyelvét szívogatja, így megakadályozza a tej áramlását a szervezete felé.

Kelemen Kitti

Tetszett? Lájkold!

Comments are closed.

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés