Most éppen itt vagy:
»
»
»
Szoptatás gyakorisága: milyen időközönként kell szoptatni?

Szoptatás gyakorisága: milyen időközönként kell szoptatni?

A szoptatás időtartamához hasonlóan a szoptatás gyakoriságára sincs konkrét időintervallum, legfőképpen a baba határozza meg azt a saját igényei szerint.

Éjszakai szoptatás gyakorisága

Az első időkben az éjszakai szoptatás gyakorisága nem sokkal különbözik a nappalitól, el kell telni egy kis időnek ahhoz, hogy a baba képes legyen megkülönböztetni az éjjeli időszakokat a nappaltól. Ne csodálkozzon a kismama, ha az első időkben éppen egy szűk órája van két szoptatás között. Ezzel nincs semmi probléma, sokszor éppen erre van szükség ahhoz, hogy a tejtermelődés intenzitása elérje az optimális szintet.

A kismamának segítség kell

A gyakori szoptatás miatt az alvása igen rendszertelenné válik, valamint a tejelválasztás energiaigénye is nagyon megviselheti, tehát semmi különös nincs abban, ha a kismama roppant kimerültnek érzi magát. Ez nem szabad, hogy alapot adjon arra, hogy a szoptatás gyakoriságát a kismama önhatalmúlag csökkentse oly módon, hogy elhúzza kissé a szoptatások közötti időt. A tejtermelés intenzitását csökkentené ezáltal, továbbá a baba sem fogja ettől jól érezni magát, hiszen nem az éhezés a legkellemesebb érzet, amiben részesíteni kell őt. Ne alkalmazzuk ezt az eljárást, pusztán nevelési célzattal se, hiszen a baba fejlődésének hátrányára válhat.

A kismamának alkalmazkodnia kell ehhez az új életvitelhez, és sokkal jobban jár, ha erre már jó előre felkészül lelkileg, valamint segítséget szerez magának legalább az első időszakra, hogy ne merüljön ki a végletekig.

Parnaki Fanni

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés