Most éppen itt vagy:
»
»
»
Tejcsorgás

Tejcsorgás

A tejcsorgás állandó velejárója a legtöbb kismama életének, főként a kezdő kismamákénak. Nincs kismama, aki legalább egyszer ne tapasztalta volna meg a tejcsorgás hátrányait. Tulajdonképpen csak a kellő rutin szükséges ahhoz, hogy befolyásolni és leplezni tudjuk a tejcsorgást, és ehhez minden kismamának szüksége van némi időre, hiszen a szervezete teljesen másként működik, mint eddigi életében bármikor.

Némely kismama ilyen esetekben megnyomkodja mellbimbóját, hogy véget vessen a tejcsorgásnak. Néha jól jön ez a gyorssegély, ám nem javasolt a rendszeres alkalmazása, mivel könnyen eldugulhatnak a tejmirigycsatornák a sűrű nyomás hatására.

Mitől indulhat el a tejcsorgás?

A tejelválasztást nem igazán lehet befolyásolni ebből a szempontból. Akadnak kismamák, akiknek elég egy pillanatra a babára gondolni, máris elindul az izom összehúzódás, és máris megindul a tejcsorgás, akárhol is legyen éppen a kismama. Az sem ritka, hogy utcán sétálva, más gyermek sírását meghallva indul el a folyamat. Mindezek csak akkor okoznak kellemetlenséget, ha a kismama nincs rá felkészülve.

Megfelelő melltartóval a tejcsorgás ellen

  • Manapság már elég egyszerű dolga van egy kismamának, hiszen kényelmes szoptatós melltartókat lehet kapni, valamint hozzá való pamut vagy papír melltartó betétet, mely igen hasznos kiegészítő a tejcsorgás leplezésére.
  • Az sem túl kellemes, ha reggelre a kismama teljesen eláztatja alvóhelyét, ágyneműjét. Ez ellen is hatékony védekezési módszer a melltartó betét, melyet éjjelre akár duplán is tehetünk a melltartóba. Azok számára, akik szeretik éjjelre elhagyni a melltartót, javasolt a textil pelenka használata, valamint érdemes vastag, pamut törölközőt tenni az ágyra.
  • A vízálló melltartó betét nem igazán javasolt, mert nem képes magába szívni a felesleges anyatejet, továbbá szintetikus mivolta irritáló hatással lehet a mellbimbóra, mely negatív hatással lesz később a szoptatás sikerességére.

Parnaki Fanni

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés