Most éppen itt vagy:
»
»
»
Pótlás hátránya szoptatás alatt

Pótlás hátránya szoptatás alatt

A pótlás túl korai bevezetésétől óva intik a védőnők, orvosok és szoptatási tanácsadók a kismamákat, melynek megvannak a reális okai. Nagyon sok hátránnyal jár a pótlás. Előfordul, hogy a kismama ésszerű okok miatt szeretne pótlást is alkalmazni. Gyakori okként merül fel, hogy a kismama dolgozik, mely révén megoldhatatlan a folyamatos szoptatás.

A túl korai pótlás hátrányai

  • Amennyiben a kismama túl korán, a baba pár napos korában elkezdi a pótlást alkalmazni, a baba nagyon könnyen elutasítóvá válhat a szoptatással szemben, hiszen még meg sem tanulta azt rendesen, nem szerzett elég tapasztalatot, ennek révén a cumisüvegből való pótlás által sokkal könnyebben hozzájut a táplálékhoz.
  • Az sem utolsó szempont, hogy a pótlás miatt a tejtermelődés intenzitása rohamosan csökken, túl korai pótlás esetén nem is képes rendesen kialakulni. Előfordulhat, hogy a kismamának olyan gyorsan elapad a teje, hogy az igen káros a babára nézve, hiszen nem kapja meg a létfontosságú tápanyagot.

Amennyiben mindenképpen a pótlás mellett kell döntenie a kismamának, mert sehogy máshogy nem megoldható a baba táplálása, akkor érdemes védőnő vagy szoptatási tanácsadó segítségét kérni a megfelelő módszer elsajátításához.

Tápszer cumisüvegből

Érdemes tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a tápszer, bármilyen jó minőségű, nem képes azt nyújtani a baba számára, mint az anyatej. A tápszeres baba immunrendszere jóval lassabban fejlődik ki, és soha nem lesz olyan minőségű, mint az anyatejen táplált babáké. Ez akár a felnőttkori betegségekre is kihatással lehet, vagy egy-egy hajlam korábbi kialakulásához.

A cumisüveg csak jó minőségű legyen, illetve figyeljünk oda, hogy ne legyen sokkal könnyebb a cumisüvegből való táplálkozás a baba számára, hiszen akkor szinte biztos, hogy elutasító lesz a mellel szemben.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés