Most éppen itt vagy:
»
»
»
Visszaszoktatás esélyei a szoptatásra

Visszaszoktatás esélyei a szoptatásra

Amikor a baba már kapott pótlást, akkor is van esély a teljes anyatejes táplálásra való visszaszoktatásra, mely nyilvánvalóan a lehető legjobb a baba számára. A teljes anyatejes táplálásra való visszaszoktatás nagyon sok türelmet és odafigyelést követel a kismamától, jó esetben a baba erőteljesen együttműködő lesz ebben a kérdésben. Ahhoz, hogy a kismama képes legyen visszaállni a teljes anyatejes táplálásra, mindenképpen az szükségeltetik, hogy a tejelválasztás jóval intenzívebb legyen az eddiginél.

Amennyiben a kismama elkezdi megvonni a pótlást, annak mennyiségét anyatej által muszáj pótolni. Pontosan ezért, ez csak fokozatosan lehetséges, különben a baba éhes marad, és nem fejlődik megfelelően.

A tejelválasztást azzal sürgetheti leginkább a kismama, ha gyakrabban üríti a tejet, lehetőleg szoptatás által. Ez a visszaszoktatás időszakában rendszerint kétóránként való szoptatást jelent. Éjjel elég három óránként, de ha a baba már rászokott az éjszakai alvásra, akkor éjjel inkább fejést érdemes alkalmazni.

Megnöveli az intenzitást…

ha minden szoptatás után maradéktalanul le van fejve a tejmennyiség, még akkor is, ha a kismama úgy érzi, a baba teljesen kiürítette azt. Minden szoptatás után érdemes tíz percet rászánni erre. Előfordul, hogy mindössze pár csepp maradt csak a mellben, de maga a művelet is serkenti a tej termelődését, ezért nem szabad elmulasztani.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Comments are closed.

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés