Most éppen itt vagy:
»
»
»
Hasznos tanácsok a baba etetéséhez

Hasznos tanácsok a baba etetéséhez

Az anya és a baba számára is a legjobb és legpraktikusabb megoldás a szoptatás. Azonban adódhatnak olyan helyzetek, hogy kevés az anyatej, vagy az anyuka nem tudja így táplálni gyermekét, és tápszerre lesz szükség. Cikkünkben áttekintjük, hogy milyen eszközökre lesz szükségünk ehhez.

Eszközök szoptatáshoz

  • Cumisüveg: szoptatás esetén is legyen mindig kéznél, így apa vagy a nagyszülők is megetethetik a kicsit a lefejt anyatejjel, ha az anyukának el kell mennie otthonról. Válasszunk olyan cumit az üveghez, ami az anyamell formáját utánozza, mert az a babának a természetesség érzését nyújtja.
  • Sterilizáló: több változat közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt: pl. mikrós, elektromos sterilizáló, sterilizáló zacskó, sterilizáló folyadék. Bővebben itt olvashatsz a témáról>>
  • Üvegmosó kefe: elengedhetetlen a cumisüvegek tisztán tartásához. Súroljuk ki alaposan mosogatószerrel az üveget, majd fejjel lefelé szárítsuk ki konyhai papírtörlőn.
  • Ételmelegítő: Segítségével megfelelő hőmérsékletűre melegíthetjük a cumisüvegben az anyatejet
  • Babamérleg: Főleg az első időkben sokszor vagyunk bizonytalanok, hogy eleget evett-e a baba, ezért jó ha van otthon mérleg. Ha nem szeretnénk venni, gyógyszertárakból kölcsönözhetünk néhány hónapra.

Eszközök tápszeres tápláláshoz

2-3 cumisüveg és etetőcumi mindig legyen kéznél. Kezdetben a legkisebb is elegendő (90/120ml), később váltsunk nagyobb méretűre (240-től 340 ml-ig). Üvegből készült cumisüveg főleg az újszülött babáknál hasznos, mert könnyű tisztán tartani, de ha már egyedül is tudja fogni gyermekünk, mindenképpen műanyagot használjunk.

A hagyományos formák mellett vásárolhatunk már ergonomikus, hasfájást megelőző kialakítású, vagy háromszög alakú üveget is. A legfontosabb szempontok a biztonság, a higiénia és a könnyű használat. Mivel minden kisbaba más és az egyiknek az egyik, a másiknak a másik való, így végső soron a kisbabánk fogja eldönteni, melyik a legjobb neki.

 

Grósz Magdolna

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés