Most éppen itt vagy:
»
»
»
Tápszer

Tápszer

A tápszer olykor jó lehetőség a baba táplálására, de azonnali problémákat is felvethet, melyekkel nem árt tisztában lenni. A tápszerrel kapcsolatban az elsődleges probléma a roppant túlkínálatban rejlik. Rengetegféle tápszer kapható manapság, minek révén a kismama nem igazán tudja, melyik is lehet a jó választás. Ebben a kérdésben a gyerekorvos segítségre lehet, ám ez nem jelenti azt, hogy teljesen biztosan meg tudja mondani, mi a legjobb választás.

Mire figyeljünk tápszer vásárláskor?

  • Elsődleges tényezőként vegyük figyelembe, hogy az adott tápszer milyen életkorra van kifejlesztve, és csak olyan tápszert vegyünk, mely megfelel a baba életkorának.
  • Második nagyon fontos szempont, hogy lehetőleg HA jelzésű tápszert válasszunk, mely olyan babák számára készült, akik hajlamosak az allergiás betegségre. Természetesen a tehéntej allergia llen ezek a tápszerek sem védenek, hiszen mindegyik tehéntej alapú.
  • Abban az esetben, ha van rá esély, hogy a baba bármilyen allergiára hajlamos, kivétel nélkül kérjük ki a gyerekorvos tanácsát a tápszer kiválasztását illetően.
  • A tápszerek között elég nagy különbözőségek vannak összetétel tekintetében. Egyik legfontosabb különbözőség az édesítés módszere. Lehetőleg olyan tápszert válasszunk, allergia függetlenül, ami nem répacukorral van édesítve, hiszen a baba fejletlen emésztőrendszere képtelen annak feldolgozására.
  • Minden tápszer csomagolásán fel van tüntetve az elkészítés módja, magában foglalva az arányokat is. Ne adagoljuk túl a tápszer mennyiségét, csak azért, hogy jobbat, táplálóbbat kapjon a baba, mert nem lesz jobb neki. Nem véletlenül vannak az arányok kialakítva.

Ha nem vesszük figyelembe ezeket a tényezőket, akár életre szóló károkat okozhatunk a baba szervezetében, melyek esetleges krónikus betegségek formájában is kifejeződhetnek.

Lisztes tejet ne

Régebben hagyomány volt lisztes feles tejjel pótolni a baba táplálékát. Nem véletlenül léteznek tápszerek. A lisztes tej nem adja meg a baba számára a tápanyagot. Valószínűleg elérhető vele a megfelelő súlygyarapodás, ám ez nem jelenti azt, hogy megfelelően fejlődik a baba. Immunrendszere nagyon rossz állapotba kerülhet, valamint egyéb szerveinél is fejlődési rendellenességek jöhetnek létre.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Csodák Palotája
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés