Most éppen itt vagy:
»
»
»
Így válassz villanófényes (IPL) szőrtelenítő gépet!

Így válassz villanófényes (IPL) szőrtelenítő gépet!

Az IPL szőrtelenítők kínálata napról napra szélesebb. A legújabb masinák meglepő dizájnnal, extra tartozékokkal és egyéb beépített technológiákkal csábítják a tanácstalan vásárlót. Ezek azonban a szőrtelenítéshez sokszor nem szükségesek, sőt, akár a hatékonyságot is csökkenthetik! Hogy a választást megkönnyítsük, összegyűjtöttük a legfontosabb vásárlási szempontokat.

Mit nyújt az IPL technológia?

Először is tisztázzuk: végleges szőrtelenítés nem létezik. Bár ezzel a kifejezéssel gyakran találkozhatunk különböző hirdetésekben, jelenleg nem ismerünk olyan technológiát, amely örökké tartó szőrtelenséget biztosítana.

Napjainkban a legeredményesebb tartós szőrtelenítési módszer az IPL (intenzív pulzáló fény, villanófény), amely évekre képes megszabadítani bennünket a zavaró szőrszálaktól. A kezelés során leadott villanófények hatására a növekedési fázisban lévő szőrszálak kihullanak, majd nyugalmi fázisba kerülnek (nem növekednek). Így néhány kezeléssel és fenntartó kezeléssel már tartósan szőrtelenek maradhatunk.

Ki használhat IPL készüléket?

Sötét illetve napbarnított bőr, valamint ősz vagy nagyon világos szőrzet nem alkalmas IPL szőrtelenítésre, ugyanis ez a technológia a bőr és a szőr színének kontrasztján alapul (a villanófényt a szőr sötét pigmentjei nyelik el). Tehát egy IPL gép – bármilyen különleges kiegészítőt tartalmazzon is – a fenti esetekben nem hatásos! Azt is fontos tudni, hogy IPL kezelés előtt tilos olyan szőrtelenítő módszert alkalmazni, amely tövestől távolítja el a szőrszálat (pl. epilálás, gyantázás), hiszen a sikeres kezeléshez a villanófényt a szőrszálnak kell a szőrhagymához továbbítania.

Bár létezik olyan IPL gép, amelyet epilátor tartozékkal világos szőrűeknek is ajánlanak, a szőrszál eltávolítása miatt a villanófénynek ilyenkor eleve nincs esélye! Tehát ezeket a készüléket a világos szőrűek legfeljebb epilálásra használhatják.

És most lássuk, mire kell figyelnünk vásárláskor!

Keresd a magasabb villanásszámot!

IPL készülékek esetén a garantált villanásszám a legfontosabb technikai adat. Ez mutatja meg, hogy nagyjából mennyi szőr eltávolítására alkalmas az adott gép. Egy átlagos szőrmennyiséggel rendelkező nő testének (hónalj, lábak, intim területek) tartós szőrtelenítéséhez körülbelül 12.000-13.000 villanás szükséges. Ennél alacsonyabb villanásszámú gépet nemigen érdemes vásárolni. Ellenkező esetben a kezelés befejezéséhez és a fenntartókezelésekhez költséges pótizzókra lesz szükség. Ráadásul az ilyen IPL gépek kondenzátora hamarabb elfárad, így a pótizzókkal már nem feltétlenül érjük el a korábbi hatékonyságot.

A pluszköltségeket elkerülendő, válasszunk magasabb villanásszámú készüléket! Ezzel egész testünket szőrteleníthetjük, és családtagjaink is használhatják, anélkül, hogy állandóan a gép „kimerülése” miatt aggódnánk. Ez a villanásszám akkor is elég, ha családunk valamelyik szőrösebb férfitagja is eltávolítaná a zavaró szőrt a hátáról vagy a hátsójáról.

Régebben tömérdek olyan IPL gép volt kapható, melyek csak drága cserelámpákkal voltak képesek 12.000-13.000 villanásszámot leadni, ezért ajánlatos volt vásárláskor nemcsak a gép árát figyelni, hanem a fenntartó költségeket, pl. a cserelámpák árát is belekalkulálni a végösszegbe. Napjainkban a legtöbb IPL gép már magas villanásszámú, de így sincs könnyű dolgunk, hiszen érdemes azt is górcső alá venni, hogy folyamatosan vagy kúraszerűen kell végezni a kezeléseket?

Egészen elképesztő módon jó néhány olyan IPL szőrtelenítő gép kapható, mely azt állítja magáról, hogy tartós szőrtelenséget biztosít, viszont a felhasználói kézikönyvből kiderül, hogy a gyártó tulajdonképpen 6 hetente végzett FOLYAMATOS használatot ír elő. Hát igen, ki hogyan értelmezi a tartós fogalmát… Jóllehet legtöbbünk azért nem pár hetet ért a tartós szó alatt! Gondoljunk csak bele, ha néhány hetente ismételni kell a kezeléseket, akkor nem vagyunk előrébb, mint a gyanta/epilátor esetében, max. annyival, hogy így fájdalommentes. Ám egy tartós szőrtelenítő készüléknél elvárnánk, hogy ne kelljen folyamatos jelleggel csinálni a kezeléseket, hanem egy kezeléssorozat után csupán az évi pár fenntartó kezelésre kelljen összpontosítani. Elvégre pont azért szemezünk a tartós szőrtelenítéssel, hogy ne csak hetekre szabaduljunk meg a szőröktől. Jó tanács: keressünk rá a neten a kinézett készülék használati útmutatójára, nehogy a vásárlás után eszméljünk rá 1-2 különös információra!

A leggyakoribb buktatók

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor valamit megvásárolunk, mégsem tudjuk rendesen használni!

Néhány otthoni IPL gép nem használható egyes testrészeken (pl. arcon, intim zónában), ám ezt az információt sokszor nem tüntetik fel kiemelt helyen. Vásárlás előtt ezért mindig tájékozódjuk!

Szintén problémát jelenthet, ha a kiválasztott IPL készülék villanóablaka túlságosan nagyméretű, ez ugyanis akadályozhatja a kisebb területek (pl. hónalj, bajuszvonal, bikinivonal) szőrtelenítését. Otthoni IPL gépeknél a 2-3 cm2-es kezelőablak-méret tekinthető optimálisnak.

Az is lehetetlenné teheti a szőrtelenítést, ha a forgalmazó nem mellékel részletes használati útmutatót a termékhez. Ez jellemzően azoknál a rádiófrekvenciával kombinált IPL (HPL) gépeknél jelent gondot, amelyeket nem hagyományos módon (a kezelendő területet gombnyomással levillantva), hanem bőrünkön húzogatva kell használni. Sokszor talány, hogy milyen sebességgel mozgassuk a gépet, így abban sem lehetünk biztosak, tényleg levillantottuk-e az adott területet.

Mire jók az extrák?

A legtöbb IPL gép rendelkezik olyan extrákkal, amelyek kényelmesebbé tehetik a kezelést. Ilyen például a könnyebb szállítást és tárolást nyújtó kompakt méret. Ezen kívül a fényerősség-állítás lehetősége is extrának tekinthető, bár manapság már az összes valamire való IPL gép működtethető bőrszínünknek és szőrzetünknek megfelelő fokozaton.

Mindezek mellett a legtöbb gyártó a törvényben előírt 1 év jótállást 1 év pluszgaranciával is „megfejeli”. Tehát a 2 évnél kisebb garanciaidő esetleg gyengébb minőségre utalhat.

IPL vagy HPL?

Újabban úgynevezett HPL szőrtelenítő készülékek is megjelentek a piacon, amelyek az IPL-t és a rádiófrekvenciás technológiát (RF) ötvözik. Tudnunk kell, hogy maga a rádiófrekvencia nem rendelkezik semmilyen szőrtelenítő tulajdonsággal, tehát a kezelés sikerét nem befolyásolja. Hatására csupán a bőr melegszik fel (ezt a tulajdonságát használják más készülékek ránctalanításra), ám nem képes célzottan a szőrre, vagy a szőrtüszőre hatni. Az RF beépítésére a gyártók szerint azért került sor, mert alacsonyabb energiaszinttel teszi lehetővé a szőrtelenítést. Egyelőre azonban nincsenek klinikai tapasztalatok a két technológia együttes hatásáról.

Otthoni IPL szőrtelenítő gépek összehasonlítása

Vásárolj DEESS IPL készüléket 3.000 Ft kedvezménnyel, vásárlásnál írd be ezt a kuponkódot: BABADEESS

Forrás: NewMe.hu

 

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés