Most éppen itt vagy:
»
»
»
Babaruhák mosása

Babaruhák mosása

A babák bőre nagyon érzékeny, ezért nagyon oda kell figyelni, milyen termékeket használunk ruháik mosásához. Ezen kívül célszerű figyelmesen elolvasni a ruhákon feltüntetett mosási utasításokat is.

A babaruhák tisztítása

Amennyiben megoldható, a babaruhák tisztítását elkülönítve végezzük a család többi tagjának ruházatától. Ez főként a ruhákban való szennyeződés miatt fontos, továbbá a mosószerek miatt.

Az lenne a legjobb megoldás, ha egy pár hónapon keresztül a család többi tagjának a ruháit is azzal a mosószerrel mosnánk, mint a babáét, így a mosógépben lerakódó mosópor maradvány nem kerül a babaruhákra.

Babaruhák mosása – hypoallergén folyékony mosószer vagy mosódió

A vegyszerek a baba bőrén keresztül nagyon könnyen felszívódhatnak, ez igaz a ruhákban megakadt mosópor szemcsékre is, amiben rengeteg illat és színezékanyag van, ami szintetikus vegyszer. Ezekre az anyagokra a legkevésbé sincs szüksége a babának. Így ha tehetjük, a mosóport teljes mértékben hanyagoljuk a baba 1  éves koráig. Helyett használjunk kifejezetten a babaruhák számára kifejlesztett folyékony mosószert, ami hypoallergén, ezért nagy valószínűséggel nem vált ki allergiás reakciókat a baba bőrén.

A legjobb megoldás azonban itt is a természetközeli termék lehet. Ilyen teljesen szintetikus anyagmentes termék a mosódió, ami anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy roncsolná vagy kifakítaná a ruhákat, ráadásul teljes mértékben természetes és környezetbarát.

Azok a foltos babaruhák

Kisbabánk ruháján sűrűn keletkeznek majd foltok, ezeket marhaepe-enzim kivonatú szappannal könnyedén eltávolíthatjuk (de használat előtt mindenképp végezzünk próbát).

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés