Most éppen itt vagy:
»
»
»
Öltöztetés

Öltöztetés

A legtöbb baba nem szereti az öltöztetés folyamatát, emiatt jól tesszük, ha lecsökkentjük a lehető legminimálisabbra. Ha kevesebb a folt a babaruhán, kevesebb az átöltözés.

Igen ám, de az első pár hónapban előfordul, hogy naponta többször (3x-4X) kell átöltöztetni a babát. Miért? Egyrészt ott van az evés utáni bukás, de ezt megelőzhetjük előke vagy textilpelenka használatával. A pelenka szennyeződés ellen pedig úgy védekezhetünk leghatékonyabban, ha jó minőségű pelenkát használunk, ami nem ereszti át a nedvességet.

A baba szakszerű öltöztetése

Az izgő-mozgó babát nem könnyű öltöztetni, éppen ezért fontosak a ruhák beszerzésénél azok a szempontok, amik a ruházat menüpont alatt leírásra kerültek. Elsősorban az, hogy nagy, rugalmas és könnyen nyitható legyen a ruha nyaka. Ezen kívül figyeljünk oda arra, hogy a ruhadarabokat mindig oly módon húzzuk át a baba testrészein, hogy előzőleg saját kezünkkel átnyúlunk a ruha nyílásain, így szinte átemeljük a baba testrészét, majd azután ráérünk azt eligazgatni.

A baba öltöztetése kellemes körülmények között

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a kismama keze ne legyen hidegebb a baba bőrének hőmérsékleténél, hiszen az a baba számára kellemetlen lehet, emiatt pedig még inkább feszélyezve érzi majd magát öltöztetés alatt.  Az sem egy utolsó szempont, hogy a baba ne unatkozzon öltöztetés közben, legyen valami, ami leköti a figyelmét, ezáltal gyorsabban elvégezhetjük a műveletet.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés