Most éppen itt vagy:
»
»
»
Síelés kisgyerekkel

Síelés kisgyerekkel

A síelést sem lehet elég korán elkezdeni, már 3-4 éves korban meg lehet próbálkozni játékos formában megszerettetni a gyerekekkel a síelést. Mivel a síelés elég komplex mozgássor a rendszeres foglalkozásokkal fejlődik a gyerekek mozgáskoordinációja, mozgáskultúrája, és emellett rengeteg élményre tesznek szert. Ha idén télen sítúrára indul a család, de még kisgyerekkel nem vágtatok neki a síelésnek, segítünk felkészülni néhány hasznos tanáccsal.

  • Főleg kisebb gyerekek esetén fontos, hogy ne menjünk nagyon messzire, nem kell Franciaországig utazni, hogy síelni tudjunk, a környező országokban, de akár Magyarországon is kipróbálhatjuk
  • Gondoljunk a biztonságra is, utasbiztosítás nélkül ne vágjunk neki az útnak
  • A szálláshely legyen olyan közel a sípályához, amennyire csak lehet. Ha éhes, vagy álmos lesz a gyerkőc, esetleg átázik a ruhája, nagyon jól jön, ha csak pár percnyire vagyunk a szállástól.
  • A szállás kiválasztásánál gondoljunk arra is, hogy legyenek alternatív programok is a közelben. A kisbabával lehessen nagyokat sétálni, szánkózni, esetleg uszodába, játszóházba is elmehetünk.
  • Nagyon sok sípályán lehetőség van sítanfolyamra beíratni a gyerekeket. Érdemes előre tájékozódni, mert sok helyen magyarul beszélő oktató is van. Síovikban és sísulikban az oktatók a tudásszintnek és az életkornak megfelelően foglalkoznak a gyerekekkel. A szakszerű oktatás mellett nagy előnyük, hogy ez idő alatt a szülők is kikapcsolódhatnak és nyugodtan síelhetnek.

snow-3048589_640

 

Milyen sífelszerelést vegyünk a gyerekeknek?

A legfontosabb, hogy nem érdemes horribilis összegeket költeni a kezdő felszerelésre. Bérelhetünk, kölcsönkérhetünk, esetleg használtan is beszerezhetjük, az új árának feléért, harmadáért. Az öltözéknél mindenből legyen váltás: síruhából, kesztyűből, sapkából, sálból, zokniból. Egy gyerek, aki ráadásul most tanulja az alapokat sokat fog hemperegni a hóban, hamar átázik az öltözete. Ha egy évben többször is elmegyünk síelni, utazás előtt mindig próbáltassuk fel a felszerelést a gyerekekkel, ne a sípályán derüljön ki például, hogy kinőtte a cipőt.

A felszerelések kiválasztásához mindig vigyük magunkkal a gyerekeket is, ne vegyünk pl. sícipőt úgy, hogy előtte nem próbálja fel. A sífelszerelés kiválasztásához kérjünk szaktanácsot az üzletben: milyen lécet, botot válasszunk stb. Ne feledkezzünk meg a sisakról sem!

Használt, jó minőségű sílécekért, sícipőkért, snowboardokért nézz körül használt sífelszereléseink között. Ha csak néhány napos síutat tervezel, síkölcsönzőnkben az egész család számára bérelhetsz komplett sífelszerelést. Szakértő tanácsadással, elérhető árakkal vár a hét minden napján a MafisíKövess bennünket a Facebookon is, hogy ne maradj le a legfrissebb akcióinkról!

 

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Qmedkaracsony4
Hirdetés
Qmedkaracsony2
Hirdetés
Qmedkaracsony
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés