Most éppen itt vagy:
»
»
»
Újszülöttkori agykárosodás kezelésének lehetőségei

Újszülöttkori agykárosodás kezelésének lehetőségei

A világ első újszülöttkori agykárosodás kezelése két különböző őssejt-típus együttes felhasználásával!

Az újszülöttkori agykárosodás (CerebralPalsy) új kezelési lehetőségeire irányuló kutatást indít és támogat az ESPERITE csoport. A kutatásban a CryoSave -ESPERITE csoport tagja- által feldolgozott és tárolt két őssejt-típust (köldökzsinórvérből és köldökzsinór-szövetből nyert őssejtek) alkalmazzák együttesen, a világon először.

A kutatás megvalósulásával először fognak klinikai vizsgálatban mélyfagyasztott köldökzsinór-szövetből nyert mesenchimális őssejteket alkalmazni autológ (saját) felhasználási céllal. A klinikai kutatással, a laboratóriumi körülmények között a köldökzsinór-szövetből kinyert és felszaporított mesenchimális őssejtek és köldökzsinórvér-őssejtek sorozatos intravénás infúziós adagolásának biztonságosságát és hatásosságát kívánják bizonyítani. A CryoSave által támogatott klinikai kutatás Manuel Ramírez Orellana professzornak, a vizsgálat vezetőjének, és Luis Madero professzornak, a madridi Niño Jesus egyetemi kórház kutatási vezetőjének szoros együttműködésével történik.

Az újszülöttkori agykárosodás egy nagyon súlyos, ma még gyógyíthatatlan betegség, melyet a CDC (Amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ) adatai szerint minden 326 gyermekből 1-nél diagnosztizálnak. A betegség kutatásáért létrehozott nemzetközi alapítvány (CPRIF) adatai szerint, világszerte 17 millió embert érint.

Az újszülöttkori agykárosodás kialakulhat már az a terhesség során, a születéskor, illetve az első néhány életévben. Ez a betegség Magyarországon általában évente 230-240 megszületendő gyermeket érint, általában jellemző rá a mozgáskészségek elmaradásán kívül a szellemi fejlődés visszamaradása is. A leggyakoribb neurológiai tünetei közé tartozik a végtagok merev izomzatú bénulásai.

Jelenleg számos olyan klinikai kutatás és vizsgálat folyik köldökzsinórvérből vagy köldökzsinór-szövetből nyert őssejtek felhasználásával, amelyek alátámasztják az őssejtkezelés biztonságosságát és hatásosságát az újszülöttkori agykárosodás kezelésében. A szüléskor levett őssejtek magas immun-modulációs (immunreakciók befolyásolása) és gyulladás gátló aktivitást mutatnak élő szervezeten belül és élő szervezeten kívüli sejt vagy szövettenyészetekben végzett vizsgálatoknál, valamint erős trófikushatásuk- azaz gyógyulás és növekedés felgyorsítás képességük- révén stimulálják az agyi szövetek regenerációját.

Professzor Luis Madero: “Az ESPERITE csapattal való együttműködés nagy reményeket ad számomra, és minden olyan professzor számára, akik elkötelezettek a súlyos betegségek vérképző és mesenchimális őssejtekkel történő kezelésében.”

Az ESPERITE csoport őssejtbank üzletága, a CryoSave tárolja Európában a legtöbb köldökzsinórvérből és -szövetből nyert őssejtmintát, autológ (saját célú) regeneratív orvosi felhasználásra. A terápiában használt őssejteket az ESPERITE által szabadalmaztatott, egyedi, a mesenchimális őssejtek klinikai felhasználására alkalmas technológiájával készítik elő. A legfontosabb tudományos és technológiai felfedezés a mélyfagyasztott szövetekből nyert őssejtek reprodukálható előállítási folyamatának optimalizálása volt. Az őssejtek saját célú alkalmazása (autológ) növelni fogja a kezelés biztonságosságát és meg fogja hosszabbítani az őssejtek élettartamát a beteg szervezetében.

FredericAmar, az ESPERITE csoport vezérigazgatója: „Az ESPERITE által kezdeményezett klinikai vizsgálat egy újabb lépést jelent a gyermek-neurológia fejlődésében, és az eddigieknél teljesebb magyarázatot fog nyújtani a személyre szabott regeneratív orvoslásban használt, ex vivo (élő szervezeten kívüli) szaporított őssejtek terápiás hatásáért felelős mechanizmusokra.”

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A 2000-ben történt alapítása óta az Euronext amsterdami és párizsi tőzsdéken jegyzett ESPERITE csoport vezető szerepet ért el a regeneratív és prediktív orvoslás területén. Világszerte 40 országban van jelen, mintegy 6.000 klinikát összefogó hálózattal. Az ESPERITE a Genfben található legmodernebb létesítményeivel, valamint a Belgiumban, Svájcban, Németországban, Dubaiban, Dél-Afrikában és Portugáliában található ultramodern feldolgozó- és tároló laboratóriumaival áll ügyfelei rendelkezésére. Családi őssejtbankja, a CryoSave, 280.000 köldökzsinórvérből és –szövetből származó mintát őriz.

Forrás: sajtóközlemény

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés