Most éppen itt vagy:
»
»
»
Sebkezelési tippek a szebb és gyorsabb sebgyógyulásért

Sebkezelési tippek a szebb és gyorsabb sebgyógyulásért

A gyerekek az önfeledt játék során könnyen megsérülhetnek. Fontos azonban, hogy az apróbb sebeket, horzsolásokat is megfelelően ellássuk, hiszen elfertőződésük lassabb gyógyuláshoz és maradandó sebhelyhez vezethet. Érdemes mindig otthon tartani olyan sebkezelésre alkalmas készítményt, amely fertőtlenít és gyógyít egyszerre.

Vény nélkül kapható gyógyszer. Bayer Hungária Kft., 1123 Budapest, Alkotás u. 50.  L.CC. Bepanthen. 2011-09-05.0163

Nem mindegy, hogy milyen sebkezelőt tartunk a házi patikánkban. A gyors és szebb gyógyulás érdekében ajánlatos krémet választani, mégpedig olyat, amely szövetképződést, gyógyulást segítő hatóanyagot tartalmaz. Az elfertőződés és gyulladás megelőzése érdekében az is fontos, hogy a készítmény fertőtlenítő hatású is legyen. Ezeknek a kritériumoknak megfelel a kettős összetételű Bepanthen Plus krém.

A Bepanthen Plus kombinált összetételű: egyrészt fertőtlenítőszert tartalmaz, így megelőzi az elfertőződést, másrészt elővitaminos hatóanyaga elősegíti a sérült bőrfelület gyógyulását. Míg egyes készítmények akár csíphetnek is, addig a Bepanthen Plus hűsítő hatása révén enyhíti a fájdalmat. Mivel a Bepanthen Plus kettős hatású, fertőtlenít és gyógyít egyszerre, így nincs szükség egyéb készítmény, pl. fertőtlenítő oldat használatára kisebb sebek ellátása esetén.

A sérülések ellátásakor az alábbi lépéseket érdemes szem előtt tartanunk:

  • Először is a „baleset után” győződjünk meg arról, nem keletkezett-e belső zúzódás, törés, ficam. Amennyiben tényleg csak felszíni bőrsérüléssel állunk szemben, akkor a sebet otthon is szakszerűen elláthatjuk.
  • A horzsolások gyakran szennyezettek, ezért a sebet alaposan tisztítsuk meg tiszta vízzel.
  • A fertőzés megelőzése és a seb gyors gyógyulása érdekében kenjük be a sérült bőrfelületet óvatosan, vékony rétegben Bepanthen Plus krémmel.
  • A nagyobb, vagy kritikus helyen lévő sérüléseket ajánlatos fedőkötéssel ellátni. A kisebb horzsolásokat pedig, amennyiben nincsen kitéve ismételt szennyeződésnek, érdemes szabadon hagyni.

A gyermekek egészséges fejlődéséhez a felszabadult játék és a sok mozgás is hozzátartozik, még ha az néha sérülésekkel is jár. Amennyiben erre előre felkészülünk, és mindig van kéznél Bepanthen Plus, nyugodtabb szívvel engedhetjük gyermekünket felfedező útjára.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés