Most éppen itt vagy:
»
»
»
(Csőrös) pohár használata

(Csőrös) pohár használata

Mint oly sok minden más, a pohárra való áttérés is némely babáknál könnyebben, másoknál nehezebben megy. Amelyik baba nem szokik hozzá a teás vagy gyümölcsleves cumisüveghez, annál a pohárból való ivás is sokkal gördülékenyebben megy.

Mikortól igyunk pohárból?

Minél korábban próbáljuk ki a pohárból való ivást a babával, annál könnyebb dolgunk lesz.  Persze a pohár, illetve csőrös pohár használatát akkor tudjuk biztonságosan bevezetni, ha a baba már abban a korban van, hogy képes biztonságosan ülni. Ellenkező esetben elég nehéz számára odafigyelni az egyensúlyozásra, mellette a pohárra és annak tartalmára, továbbá igen könnyen félrenyelhet. Tulajdonképpen a legjobb akkor elkezdeni a poharazást, amikor a baba étrendjét elkezdjük bővíteni, és ebből adódóan folyadékpótlásra van szüksége. A pohárból való ivással kapcsolatban is ugyanaz a szabály érvényes, mint annyi minden mással a baba gondozásával kapcsolatban, hogy érdemes a baba saját üteméhez igazodni. Nem érdemes erőltetni például azért, mert a szomszéd gyerek már abból iszik. Fogadjuk el, ha a baba nem érzi késznek magát a feladatra.

Pohár vagy csőrös pohár? Miből igyon a baba?

  • A csőrös pohár azért jó, mert biztonságos: nem ömlik szét az innivaló olyan könnyen, mint más pohárból. Ettől függetlenül érdemes váltogatva próbálgatni a poharat és a csőrös poharat, engedni kell a babát ismerkedni a későbbi pohár használattal.
  • Arra is érdemes odafigyelni, hogy a csőrös pohár idejében legyen lecserélve rendes pohárra, ám ezzel érdemes addig várni, amíg a baba már biztonságosan tud inni rendes pohárból.
  • A legtöbb baba saját maga fogja leszedni a csőrös pohár tetejét, hiszen ebben is, mint oly sok minden másban, szeretné a szüleit utánozni.

Parnaki Fanni

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés