Most éppen itt vagy:
»
»
»
Ételallergiák

Ételallergiák

Az ételallergia lehet öröklődő, de nem minden esetben van összefüggés a szülők és a baba allergén reakciói között, pontosan ezért muszáj nagyon figyelni a kismamának az étrend bővítése során.

Amikor a kismama oly módon bővíti a baba étrendjét, ahogy azt a gyerekorvos és a védőnő javasolja, tehát betartja az új élelmiszerek között az egy hét szünetet, valamint nem rest ezeket feljegyezni, akkor igen könnyen kiszűrhetők azok az ételek, melyekre a baba allergiás, ezáltal sokkal könnyebb dolga van a kismamának és a szakembereknek is.

Írjunk fel mindent!

Borzasztó nagy figyelmet igényel a kismamától ez a folyamat, de ha minden feljegyzésre kerül, akkor teljesen biztos, hogy a leggyorsabban kiderül, a baba mire lehet allergiás, és nem szükséges többször kitenni annak a szervezetét, mint amennyiszer feltétlenül szükséges, jó esetben csupán egyszer.

Vannak bizonyos élelmiszerek, melyek nagyobb százalékban fordulnak elő az allergének között. Ezek közé tartozik a tej, tojás, mogyoró, olajos magvak, csokoládé. A baba étrendjének bővítésekor, lehetőleg a kevésbé allergén élelmiszerekkel kezdjünk, ne azonnal tehéntejjel vagy mogyoróvajjal.

Allergia és anyatejes táplálás

Vannak különösen érzékeny babák, akik az anyatejes táplálás során az édesanyjuk által elfogyasztott élelmiszerekre is képesek allergén reakció kiváltására, ezért a kismamának érdemes arra is odafigyelni, hogy a szoptatás ideje alatt ezeket a különösen allergén élelmiszereket módjával fogyasszák.

Napjainkban van egy elképzelés, mely többnyire elfogadott, miszerint minél később jut a baba az allergén élelmiszerekhez, annál kisebb az esélye annak, hogy azok allergiás reakciót váltanak ki nála. Bár ennek az elképzelésnek inkább az lehet az alapvető oka, hogy a tovább szoptatott babáknak erősebbé válik az immunrendszerük, így sokkal ellenállóbbak, eddig nem sikerült beigazolni egyik állítás igazságát sem. A lényeg mindkét esetben ugyanaz, amennyi ideig csak lehetséges, a babának anyatejes táplálásban kell részesülnie.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Happy Kids
Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés