Most éppen itt vagy:
»
»
»
A kismama nyugalma

A kismama nyugalma

Ősidők óta nyilvánvaló tény, hogy a kismama nyugalma nagyon fontos a szoptatás sikerességéhez.  Ideges lelkiállapotban a szervezet hormonszintje megváltozik. Egy-egy alkalom még nem okoz maradandó hatást, de ha ez az állapot krónikussá válik, az először az anyatej minőségének megváltozásához, majd az anyatej elapadásához vezethet.

A krónikus idegeskedés miatt az anyatej elapadhat

Nemcsak a hormonális változás okoz gondot a kismama szervezetében, hanem az idegfeszültség okozta problémák is. Idegeskedés hatására az izmok és az idegpályák is hosszú időn keresztül megfeszített állapotban vannak, melyek rengeteg energiát emésztenek fel. Ebből adódik az érzés, amikor egy feszültségekkel teli rövid időszak után az ember roppant fáradtnak érzi magát.

A kismama nyugalma és hatása a szoptatásra

  • Kismama esetében sokkal több energiára van szükség, mint annak előtte, hiszen a tejelválasztás nagy energiákat emészt fel. Ezt minden kismamának előtérbe kellene helyezni, mielőtt bármi apróságon felidegesíti magát.
  • Más nézőpontból tekintve erre az állapotra, a baba is érzi az anya feszültségét, amitől nyűgösebb lesz, nehezebben alszik, ez az állapot az immunrendszere fejlődésének és a gyarapodásának a rovására mehet.
  • Ahhoz, hogy a kismama megfelelően harmonikus környezete adott legyen, több ember közreműködése szükséges. Elsősorban a házastársé, valamint azoké, akik a legközelebb állnak hozzá. Mindnyájuk elsődleges és közös felelőssége, hogy biztosítsák azt a nyugalmat a kismama számára, mely megilleti őt annak érdekében, hogy megfelelően képes legyen táplálni a babát.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés