Most éppen itt vagy:
»
»
»
Hogyan szoptassunk nyaraláskor, strandon?

Hogyan szoptassunk nyaraláskor, strandon?

A nyári időszakban való szoptatás egyáltalán nem egyenlő a szobafogsággal, hiszen bárhol, bármikor rendelkezésre áll az anyatej. Akár rövidebb kirándulásokra, akár nyaralásra indulunk a babával, nem kell lemondani róla, és áttérni a cumisüvegből etetésre. Egyre elfogadottabb, hogy kisgyermekes családok is nyaralni mennek, és a nyaralóhelyek is egyre jobban fel vannak készülve a babák fogadására.

Úton a babával

Akár gyalogosan, akár autóval indulunk útnak, készüljünk rá, hogy jó néhány pihenő beiktatására lesz szükség, ezért hosszabb menetidővel is számoljunk. Érdemes előre tájékozódni, hogy útközben hol tudunk pihenőt tartani. A baba is jobban viseli az utazást, ha időnként megállunk, és ilyenkor lehetőség van rá, hogy megszoptassuk a picit, biztosítsuk számára a megfelelő folyadékmennyiséget.
Előfordulhat, hogy nem találunk olyan helyet, ahol teljesen egyedül lehetünk a szoptatás idejére. Megoldható ez nyilvános helyen is, például strandon, autóban, étteremben.

Mire figyeljünk ilyenkor?

  • a legfontosabb, hogy nyugodtan, kényelmesen tudjon a pici szopni.
  • ne legyünk zavarban, és arra is ügyeljünk, hogy környezetünket se hozzuk zavarba. Jól jön ilyenkor egy textilpelenka, vagy egy vékony kendő, amivel az anya takarni tudja a mellét.
  • a szoptatáshoz mindenképpen álljunk meg, ne a mozgó autóban szopizzon a baba. a zötykölődéstől többet bukhat, és akár hányhat is.
  • úti célunknak célszerű nem túl távoli helyet kiválasztani. A nagyon hosszú út megviseli a babákat, és ha például beteg lesz, még fárasztóbb lesz számára a hazaút.
  • a déli órákat (11-15 óra között) inkább töltsük a babával a hűvös szálláson, ahol nyugodtabban tud pihenni.

Ne feledkezzen meg magáról az anyuka sem

A nagy meleg miatt a szoptatós anyukának is jobban oda kell figyelnie a folyadékbevitelre, ami akár 4-5 literre is megemelkedhet. A hőségben szoptatás idején érzi is az anyuka, hogy szomjasabb, mint egyébként, de hajlamos megfeledkezni magáról. Ha útnak indulnak, mindenképpen saját részre is csomagoljanak innivalót – a legjobb a csapvíz, vagy az ásványvíz. A melegben, a fokozottabb izzadás miatt, azonos folyadékbevitel mellett is apadhat az anyatej mennyisége.

Az anyukák fokozottabban ügyeljenek a higiénés szabályokra is. a melegben gyorsabban szaporodnak a kórokozók, és igen jó táptalaj lehet számukra a pangó anyatej a mellen, és a melltartóbetétben. Törülközés során külön törölközőt használjon az alsó és a felső testtájakra, mert az így felvitt baktériumok, gombák, mind az anyamellet, mind pedig a babát is megfertőzhetik.

Grósz Magdolna

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés