Most éppen itt vagy:
»
»
»
Szoptatós kismama tilalmak

Szoptatós kismama tilalmak

A szoptatós kismamáknak annyi mindent tilos enni, inni, tenni vagy akár gondolni, hogy annak se vége se hossza. Ráadásul ezeket a tilalmakat kéretlenül meg is kapják a kismamák nap mint nap a rokonoktól, barátoktól, szomszédoktól, fórumokról, és még ezernyi más embertől és helytől, akik mind roppant tájékozottak a kérdésben.

Éppen ezért itt csak azokat a tilalmakat soroljuk fel, melyek egyértelműen ártanak a kismamának és a babának egyaránt. Azokat a tényezőket, melyek megosztják az orvosokat és védőnőket, valamint a társadalom többi tagját, azokat nem soroljuk itt fel, hiszen azokról mindenkinek szíve joga saját magának véleményt alkotni és azok szerint cselekedni.

Amit nem szabad a szoptatás ideje alatt fogyasztani a kismamának

  • Alkohol, drog: ezek káros hatásai minden emberre érvényesek, ám míg mások csupán saját egészségüket kockáztatják, úgy a szoptatós kismama ezek fogyasztásával a baba szervezetébe juttatja a káros anyagokat.
  • A kávé és a cigaretta sem tesz túl jót a babának, akinek az anyatej által jut szervezetébe a koffein és a nikotin, amikre nincs szüksége. Fejletlen immunrendszere így is éppen eléggé igénybe van véve, nem kell még ezekkel az anyagokkal is tovább terhelni őt.
  • Lehetőleg a gyógyszerek fogyasztása is a legkisebb mértékben történjen. Ha muszáj a kismamának gyógyszert szednie, azt mindenképpen szakorvos felügyelete mellett tegye, és ha nem lehetséges olyan gyógyszert szedni a fennálló betegségre, mely nem árt a babának, akkor fel kell függeszteni vagy be kell szüntetni a szoptatást, és más táplálási módszerhez kell folyamodni.

Rengeteg tényező van még, mely árthat a babának azáltal, hogy a kismama a saját szervezetébe juttatja azokat, ám végeérhetetlen listát lehetne ezekből összeállítani. A fentiek betartásával a legsúlyosabb eshetőségeket kiküszöböli a kismama, ezzel csökkenti annak lehetőségét, hogy ártson a babának.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés