Most éppen itt vagy:
»
»
»
Testmozgás szoptatás alatt

Testmozgás szoptatás alatt

Újabb hiedelem a szoptatás témakörében, mely több évtizede szájhagyomány útján terjed, miszerint a testmozgás megsavanyítja az anyatejet, azután a baba el fogja utasítani, ami egyenes út a pótláshoz. Jó hír azoknak a kismamáknak a számára, akik szeretnének minél hamarabb jó formában lenni, hogy mindez valóban csak tévhit.

Van azonban néhány tudnivaló, mellyel érdemes tisztában lenni a sportolni vágyó szoptatós kismamáknak.

Testmozgás szoptatás alatt: mire figyeljünk?

  • Ne hajtsuk túl magunkat, mert az az anyatej minőségének rovására mehet. Ne három perc alatt akarja visszanyerni eredeti súlyát, mert akkor valóban megsavanyodhat az anyatej.
  • Sportoláshoz a kismama válasszon tiszta pamut sportmelltartót, hogy a mozgás által létrejövő dörzsölődés ne irritálja a mellet, máskülönben az a szoptatás hatékonyságát csökkenteni fogja.
  • Az időzítés sem egy utolsó szempont. A sportolásra szánt időt érdemes közvetlenül a szoptatás utáni időszakra tenni. Ez két szempontból is nagyon előnyös: egyrészt a kiválasztódott tej minősége nem romlik a mozgás hatására, másrészt a mozgás is sokkal könnyebb, ha a mellek nincsenek anyatejjel telítve.
  • Muszáj figyelembe venni azt a tényezőt, hogy az erőteljes karizom és mellizom gyakorlatok eldugíthatják a tejcsatornákat. Ez főként az erőteljes súlyzózásra és a konditermekben használatos erőgépek használatára vonatkozik. Lehetőleg ezeket a gyakorlatokat hanyagoljuk, egyébként sem ezektől a gyakorlatoktól mennek le a plusz kilók.
  • Roppant lényeges a kismamának figyelni a sportolás közben és után a folyadékpótlásra. Nem biztos, hogy érzi a szomjúságot, ennek ellenére teljesen biztosan folyadékveszteség éri a verejtékezés által. Amennyiben ezt a kismama elmulasztja pótolni, az a tejelválasztás rovására mehet.

Ezeket az apró szabályokat betartva, minden kismama bátran dolgozhat azon, hogy visszanyerje terhesség előtti súlyát, hiszen sokkal jobban fogja magát érezni, valamint az egészségének is jót tesz a testmozgás.

Varga-Czakó Adrienn

Tetszett? Lájkold!

Mi a véleményed?

Szólj hozzá!

Kérlek jelentkezz be, hogy tapasztalataidat vagy kérdéseidet megoszthasd másokkal!

Regisztrálj tagként és mindenki komolyan vesz, hiszen az egyik legfontosabb témával foglalkozunk.
Gyermekeink a jövőnk nemzedéke, reménysége!

Ne maradjon le!

Értesüljön nyereményjátékainkról, akcióinkról. Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név:*
E-mail:*

Lájkoljon minket!

Hirdetés
Hirdetés
alapitvanyok_logo
Alapítványok

Adód 1%-val támogasd te is a magyarországi alapítványok munkáját! Segítsünk együtt!

Hirdetés
szor-100-100
Szőrszálak, sírjatok!

Végleges szőrtelenítés évekre! Kuponnal 21.900 Ft kedvezmény.

Hirdetés