Baba hálózsák

0
609
baba hálózsákban

A hálózsák ideális választás gyerekeknek az alváshoz, mert melegen tartja őket, minimálisra csökkentve a kitakarózás esélyét. Könnyen használható, ideális utazásokhoz. Elkerüli a takaró alá csúszást, biztosítva a nyugodt alvást. Kényelmes, mobil és biztonságos megoldás a kicsiknek.

A hálózsák baba méretben is elérhető

Ha arra vagy kíváncsi, hogy milyen méretekben találhatsz hálózsákot, akkor jó hírünk van, ugyanis igazán széles a paletta. 70 centiméteres hossztól egészen a 160 centis méretig vannak hálózsákok, tehát a legkisebb baba hálózsákot legalább még kilencszer cserélheted egyre nagyobbra, míg végül gyermeked eléri a felnőtt hálózsák méretet.

A méretezésnél a hálózsák teljes hosszát fogod látni, tehát ne gyermeked ruhaméretét keresd. A legkisebb baba hálózsák 70+ hossza azt jelenti, hogy mosás után 70-79 cm-ig terjedhet a hossza. 0-6 hónapos kortól van már baba hálózsák, amiről az alábbiakban részletesebben írunk.

Téli baba hálózsák

Baba hálózsák téli hónapokra ugyanúgy jó szolgálatot tehet, ahogy egy vékony nyári baba hálózsák a nagy melegben. Sőt, nagyon fontos ruhadarab, hogy miért, az el is áruljuk.

Ha egy baba kitakarózik egy téli éjszaka, akkor több probléma is felmerülhet, különösen ha a szoba csak közepesen fűtött:

 • Hővesztés
  A babák testfelülete arányosan nagyobb, mint a felnőtteké, ezért gyorsabban veszítenek hőt. Ha kitakaróznak, könnyen kihűlhetnek.
 • Nem megfelelő hőszabályozás
  A csecsemők hőszabályozása még nem olyan fejlett, mint a felnőtteknél. Ezért nehezebben alkalmazkodnak a hirtelen hőmérséklet-változásokhoz.
 • Megfázás
  A kitakarózásnak és a lehűlésnek köszönhetően a baba könnyebben megfázhat, ami a csecsemőknél komolyabb egészségi problémákhoz is vezethet.
 • Rossz alvásminőség
  A hideg érzése zavarhatja a baba alvását, ami kevésbé pihentetővé és szakadozottá teheti az éjszakát mind a baba, mind a szülő számára.
 • Potenciális betegségek kialakulása
  Hosszabb távon az ismételt kitakarózás és hőmérséklet-ingadozás hozzájárulhat a különböző légzőszervi vagy egyéb betegségek kialakulásához.

Ezért fontos gondoskodni arról, hogy a baba melegen és kényelmesen maradjon az éjszaka folyamán.

Baba hálózsák 0-6 hó

Baba hálózsákot a legkisebb méretben, a legkisebbeknek is kínálnak. 0-6 hónapos korig, 56-os, 62-es és 68-as ruhaméretig 70 cm es hosszúságtól találsz. Ebbe biztosan kényelmesen belefér a te babád is.

Baba hálózsák szabásminták

Az interneten számos megoldást találsz baba hálózsák szabásmintára, de takaróból is nyugodtan készíthetsz hálózsákot babád számára.

A hálózsák a hossztengelyére szimmetrikus, így fél szabásmintával is készülhet. Ha az elejére cipzár kerül, akkor annak két különálló darabból kell állnia, ha a hálózsák bebújós, akkor a vállán megköthető típust könnyebb lesz elkészítened. Mielőtt döntesz a vastagságról, érdemes kitalálnod, hogy fogtok -e hozzá takarót használni. Ha igen, akkor ne készítsd olyan vastagra a téli hálózsákot se.